Fagforbund og faglige foreninger

Hvordan kan vi sammen gøre mere for de erfarne og kvalificerede medlemmer?
Firmaplus kurser for Fagforbund

Hvad er udfordringen for de medlemmer, der er 50+´ere?

Flere og flere brancher kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft, men brancherne har sjældent blikket rettet mod de erfarne kompetencer, der er hos jeres medlemmer i gruppen af aktive 50+´ere. Det er dér, FirmaPlus kan gøre en forskel både for jer og jeres medlemmer.

Vores erfaring er, at aldersgruppen 50+ hverken får de ledige jobs eller kommer til jobsamtale. Det kan have store og menneskelige og økonomiske omkostninger.

FirmaPlus tilbyder jer et samarbejde om at gøre en aktiv indsats for at promovere jeres medlemmers jobmuligheder i aldersgruppen 50+.

Der er også medlemmer, der går for tidligt på efterløn eller pension, selvom de gladeligt kunne fortsætte, hvis der blev gjort noget aktivt for mere fleksible arbejdsforhold allerede ved 50+ alderen, Det kan FirmaPlus også hjælpe med.

Vi kan hjælpe med at inspirere foreningens ledere og medarbejdere samt tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter til at fastholde og udvikle de mange medlemmer, der tilhører 50+´ere på arbejdspladserne.

Se evt. vores kurser for tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter: Læs mere her  Vi har sidst gennemført et projekt for AOF/FIU/LO og du kan her se formanden Lizette Riisgaard video klip.

 

Firmaplus Kurser for fagforbund og fagforeninger

Vores definition på ”50+”: Alle, som er 50 år og derover.

Vores erfaring er, at de 50-årige typisk har mod på fortsatte udfordringer og er åbne for udvikling og videreuddannelse. De føler derfor, at de stadig har mange år tilbage på arbejdsmarkedet og udskyder derfor tanken om pension til de nærmer sig eller har rundet de 60 år.

Men realiteten er, at mange allerede i 50-års-alderen er utrygge i deres ansættelsesforhold eller bliver sagt op. Derfor er det så vigtigt, at vi sætter ind med forebyggende tiltag allerede ved 50-års alderen, hvor mange fortsat har et stort potentiale på arbejdsmarkedet.