Bøger om 55+ livet

På denne side vil du finde nogle gode bøger, som er relateret til 55+ problematikken og mange af de tanker, der opstår i denne alder.

Sociale ydelser – Forsikring og pension –  se indhold (koster mellem 86 – 157 kr.) Dette er en opslagsbog med alle de offentlige ydelser. Bogen kan give dig hjælp og sparring til at tolke de vanskelige regler og bliver opdateret hvert år. Opdateres foråret 2017.

 

 

Bogen til min kære – Birgit Meister – Borgen forlag – se link
Bogen kan være til meget stor hjælp for at undgå splid i familien.
Køb bogen og skriv selv i den, eller du kan give den til dine forældre, som kan skrive deres sidste ønsker i god tid.

 

 

60 MED MERE – Camilla Lindemann – TURBINE – se link

“Det er en udsøgt fornøjelse, at læse om dine egne holdninger, oplevelser og tanker og ikke mindst alle de skønne mennesker, som du har talt med i bogen. Der er meget mere fin viden, som mange kan få glæde af og hvordan andre mennesker tænker om senlivet. Bogen er fuld af inspiration. Det har giver mig endnu mere tro på, at der er meget mere, at vi kan gøre ved at inspirerer og informere både 60+ og 50+ erne.“.
Citat til Camilla Lindemann fra Hans Ussing.

bog 100 årige

 

Den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt

En super sjov bog om en hundredeårige mand i Sverige, hvor han stadig i den alder er i fuld action og begår sig i en spændende historie om et langt og indholdsrigt liv.
Det som er relevant for 55+, er at vi alle kan nå meget mere i vores liv, en de fleste tror.
Samtidig en tur på Memory Lane, hvad der er sket de sidst 100 år, meget som du kunne huske fra dit liv. Den er sjov spændende og interessant. God læsning.

 

det-mangfoldige-liv-af-lone-hertz-og-bjarne-hastrup

Det mangfoldige liv – Lone Hertz og Bjarne Hastrup
En dejlig bog, som beskriver mange af de dilemmaer, du kommer ud for som 55+’er.
En bog, som er værd at læse, når du vil vide mere om dig selv og andre.
Bogen indholder mange af de tanker og idéer, som har noget med at blive mere erfarende og ældre på en sjov og skøn måde. Bjarne er 65 år og Lone er 70 år. Lone Hertz – Foredragsholder for FirmaPlus.

 

Lone-Kuhlmann-Henning-Kirk---Afskaf-alderdommen-p

Afskaf alderdommen – Henning Kirk, Lone Kühlmann

En interessant bog om at blive ældre, hvor Henning Kirk fortæller meget om hjerneforskningen og aldring. Lone Kühlmann fortæller om de oplevelser der er ved at blive ældre positive som negative. – Foredragsholdere for FirmaPlus.

 

 

PLUS+ALDEREN Vi bliver jo bare ved!

Monica Krog-Meyer – Speaker DR P4 og forfatter – People’s Press – se link

”Jeg kan varmt anbefale Plusalderen til både mænd og kvinder. Der er stadigt meget mere at lære om forskellen på vores køn i tankegang og i vores aldring. Der er flere sider af os selv, som vi bør interesserer os for, for at få det bedste ud af plusalderen. – Foredragsholder for FirmaPlus
Monica Krog-Meyer har gjort en stor indsats i at samle mange forskellige menneskers synspunkter og holdninger og ikke mindst sine egne observationer i sin egen aldring med en accept af, at udviklingen er, som den er.” Hans Ussing – Foredragsholder for FirmaPlus.

 

Seniorfolk – der er brug for os 

Ebbe Berg – Foredragsholder og arbejder med frivilligt arbejde“Seniorfolk – der er brug for os” giver inspiration til, hvorledes seniorer i deres tredje alder kan få en meningsfuld tilværelse og udnytte den erfaring, viden og visdom, der er opnået gennem en lang erhvervsperiode. Bogen er baseret på 29 interviews med seniorer, som har engageret sig i et frivilligt arbejde, til gavn for andre og samfundet som helhed, og til glæde for sig selv. Med den brede vifte af beskæftigelsesmuligheder gives der mange konkrete ideer til, hvorledes man kommer i gang og finder netop det frivillige arbejde, man har lyst til at engagere sig i. – Foredragsholder for FirmaPlus.

 

Det skal mærkes at vi lever – Karen Thisted – Gyldendals bogklubber – se link

Vi bliver ikke yngre – fat det! – Lone Kühlmann – Gyldendal – se link
Lone Kühlmann giver os denne hilsen på vej:
Hej læser
Vi lever i et ungdomsfikseret samfund. Det kan vi i vid udstrækning takke os selv for. Selv om man kun indtager grøn te og økologiske gulerødder og udelukkende tænker positive tanker døgnet rundt, så ældes man alligevel. Det kan man vælge at blive sur og bitter over. Man kan også vælge at være mild munter og støjende. Resultatet bliver derefter. Venlig hilsen Lone Kühlmann – Foredragsholder for FirmaPlus.

 

Det grå guld – Grethe Dirckinck-Holmfeld – Aschehoug – se link

 

Gammel – aldrig i livet – Henrik Broggard og Henrik Tüchsen – Gyldendal – se link

“De bedste år i mit liv er dem, som jeg har levet mellem 50 og 80 år,” fortæller mange mennesker, der har haft et langt liv.
God og informativ om livet 50+ og en anden måde at forberede døden.

 

Stabilt blodsukker – overskud i hverdagen

Siff Holst – Forfatter og foredragsholder

Denne lækre og indbydende bog giver dig al det, du behøver for at holde blodsukkeret stabilt hele dagen. Du får viden om kost, tanker og bevægelse samt redskaber og handleplaner, så du kan holde dit blodsukker stabilt hele dagen. Slip træthed, koncentrationsbesvær og sukkertrang. Stabilt blodsukker – overskud i hverdagen opfordre dig til at bruge din sunde fornuft for så flytter energi, klarhed og overskud ind. Med et stabilt blodsukker minimerer du risikoen for at udvikle eller forværre diabetes 2 og andre livsstilssygdomme. Stabilt blodsukker – overskud i hverdagen indeholder også 50 sider opskrifter med inspirerende billeder. Forlaget Hovedland, 2011.  God fornøjelse Siff Holst- Foredragsholder for FirmaPlus. www.stabiltblodsukker.dk

[spacer height=”10px”]

I samarbejde med Gladsaxe Bibliotekerne vil vi gerne anbefale et link, hvor du kan finde flere forskelige bøger.

Derefter kan du låne bøgerne på bibliotekerne eller købe dem ved en boghandler:

http://www.litteratursiden.dk/