Sådan sætter du det bedste hold nu og i fremtiden

Vi hjælper dig med at fokusere på 50+ medarbejdere:
Outplacement, rekruttering og fastholdelse.

Når du skal afskedige medarbejdere

Hjælp 50+-årige akademikere og funktionærer godt videre i nyt job

Når I står overfor at skulle afskedige en gruppe medarbejdere, er der statistisk set 20-30% af disse, der er over 50 år. Det er altid trist at skulle sige farvel til loyale og dygtige medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at medarbejderne oplever, at det sker på en fair og respektfuld måde, når det er nødvendigt at skære i medarbejderantallet. Det medvirker til, at medarbejderne trods afskeden vil være gode ambassadører for jeres virksomhed også fremadrettet.
50+-årige akademikere og funktionærer, der bliver sagt op, står ofte i en vanskeligere situation end andre faggrupper og yngre medarbejdere. De har brug for at blive mødt af forståelse for deres udfordringer og blive guidet til at finde alternative jobmuligheder til dem, der ligger lige i tråd med det job, de forlader. Denne aldersgruppe kræver mere sparring på CV og ansøgning, så de sælger sig selv bedst muligt og bliver skarpe på det næste job.
I FirmaPlus har vi specialiseret os i at hjælpe 50+-årige akademikere og funktionærer videre i nyt job, og vi tilbyder et Digitalt Outplacement-forløb, der dels vejleder i jobsøgningen, dels tilbyder netværk med andre jobsøgende i samme aldersgruppe.

Vi har mulighed for at oprette flere hold med op til 12 deltagere på hver og bredt fordelt over hele landet, så det også er muligt at mødes fysisk et par gange i forløbet.
Prisen er 15.000 kr. pr. medarbejder for et 10 ugers forløb.

Selvom I har aftale med andre outplacementudbydere, vil FirmaPlus være et stærkt alternativ for 50+-aldersgruppen, der ofte føler sig trygge ved at blive rådgivet af jævnaldrende, der forstår nuancerne i deres udfordringer.

FirmaPlus har siden januar 2021 hjulpet mere end 320 jobsøgende 50+´ere i job. Sammen kan vi sikre, at hver afsked bliver en ny begyndelse.

Nyhed:
Det første 50+ Digitalt Outplacementforløb til ledere og medarbejdere 

Vi er glade for at kunne dele spændende nyt om vores seneste initiativ: 50+ Digitalt Sparringsforløb understøttet af en app. Denne app er målrettet 50+ ledere og medarbejdere, der søger støtte og vejledning til jobsøgningen i et gruppeforløb.

Hvad gør dette forløb særligt?

Vores 50+ Digitalt Sparringsforløb er skræddersyet til at imødekomme behovene hos erfarne ledere og medarbejdere, der står overfor at tage det næste skridt i deres karriere. Vi mødes 10 gange – 8 gange online og 2 gange fysisk.

Programmet er designet til:

  • Personlig udvikling: TalentTest med personlig feedback
  • Målrettet CV og ansøgning: Sparring på udarbejdelse og prioriteret jobsøgning
  • Individuel støtte: Personlig rådgivning og vejledning via digitale læringsrejser
  • Målrettet træning: Specialiserede øvelser tilpasset 50+ ledere og medarbejdere
  • Fællesskab og netværk: At være sammen med ligesindede jobsøgende indenfor samme aldersgruppe

Startdato og tilmelding:
Tilmelding er allerede nu mulig via info@firmaplus.dk. Nye forløb vil starte løbende og annonceres på vores hjemmeside www.firmaplus.dk

Antallet af pladser er begrænset til 12 deltagere pr. hold for at sikre en intensiv og personlig oplevelse.

Kontakt os for yderligere information:
Har du spørgsmål eller ønsker mere information står vi til rådighed på tlf.: 2090 2102 Anni Brostrøm eller 2678 2845 Hans Ussing

50+ Rekruttering via Kandidatportal eller fuld rekruttering

Vi er blandt de første, som har udviklet en kandidatportal for jobsøgende 50+’ere. Kandidatportalen gør de jobsøgende synlige for virksomhederne. Samtidig finder vi virksomhederne til vores jobsøgende 50+´ere og matcher parterne. Vi kalder det en ”proaktiv rekruttering”.

Vi er blandt de første, som har udviklet en kandidatportal for jobsøgende 50+’ere. Kandidatportalen gør de jobsøgende synlige for virksomhederne. Samtidig finder vi virksomhederne til vores jobsøgende 50+´ere og matcher parterne. Vi kalder det en ”proaktiv rekruttering”.

Hvorfor gør vi noget særligt for 50+’erne? Det er almindelig kendt, at personer over 50 år har svært ved at få job, og at de føler sig frasorteret på grund af alder. Modsat oplever vi en stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft i mange virksomheder, kommuner og stat.

Vi har fået mange 50+'ere i job, og vi er gode til at finde de rigtige kandidater, som passer både personligt og fagligt. Så du skal ikke holde dig tilbage for en uforpligtende samtale om, hvordan vi samme finder din næste erfarne leder/medarbejder.

50+ Rekruttering via Kandidatportal eller fuld rekruttering

50+ Rekruttering - 50+ Outplacement med TalentTest

Vi lægger vægt på at få udarbejdet en Talent Test TT38 på kandidaten, når du skal ansætte en ny medarbejder.
Her kan vi hjælpe dig med at give både kandidaten og lederen en professionel tilbagemelding og vurdering af personligheden, kompetencer og team-adfærd.

Vi kan tilbyde udarbejdelse af TT38 TalentTesten via vores partnere, som har stor erfaring på området.

Talent 2
pilotgreve_3549
cf204307
scheelsminde 4
Av. Hans 1
CF204254
grevepilot_3858
pilotgreve_3549
cf204307
scheelsminde 4
Av. Hans 1
CF204254
grevepilot_3858

Hvordan ser alderssammensætningen ud i din virksomhed i 2024?

Hvordan kan du tilknytte og fastholde medarbejdere i din virksomhed?

Vil du fastholde dem, du allerede har i virksomheden? Så har du og din virksomhed mulighed for at gennemføre et "50 og 55+ fastholdelses- og udviklingsprojekt".
Idéen er at inspirere og træne både ledere og medarbejdere til gensidig forståelse af forskellighederne for dermed at skabe mere arbejdsglæde.
Arbejdsglæde giver ny energi og lyst til at performe optimalt. Det er grundpillen til et langt og succesfuldt arbejdsliv samt succeskriteriet for at fastholde og udvikle dygtige ledere og medarbejdere.

Læs mere i folderen om 50+ fastholdelse og udvikling og Rapport fra Seniortænketanken.

Kan du udvikle og fastholde 3 - 4 medarbejdere 1 - 4 år længere i din virksomhed, har du sparet ca. 700.000 - 940.000 kr. Det koster det som udgangspunkt i forhold til:
Manglende indtjening, rekruttering og vikarudgifter til at dække, mens du søger de næste medarbejdere.
For det beløb kan du få 40 medarbejdere og 10 ledere på et FirmaPlus 50+ fastholdelses- og udviklingskursus. Vi kan også tilbyde kurser for enkelte ledere og medarbejdere.

Den anderledes MUS eller 55+ Visuel medarbejder­samtale

Man siger at billeder siger mere end tusind ord

Det er vi overbeviste om er sandt. Vi oplever nemlig, at billeder får folk i tale. Derfor har vi sammen med Dialoogle udviklet en "Visuel 55+ Medarbejdersamtale" og en " Visuel Medarbejdersamtale - MUS".

Et kreativt billedredskab til at starte, forny, variere og kvalificere samtaler mellem mennesker. Billedkortene frembringer fantastiske resultater, når de bruges i kommunikations og reflekstions øjemed.
Dialoogle består af en række billedkort med motiver, der er valgt for at stimulere dialog, inspirere til kreativitet og lette formuleringen af følelser, opfattelser og ønsker.

Udbyttet for virksomheden er bl.a., at medarbejdernes motivation for at opfylde fastsatte mål øges, og arbejdsglæden dermed stiger. En handleplan og en tjekliste sikrer, at parterne i fællesskab fastlægger en udviklingsplan for den enkelte medarbejder, og at der bliver fulgt op på aftalerne.

Se video om, hvordan Dialoogle kan bruges til samtalen