Her kan du læse mere om, hvordan du som 50+ kan komme i job eller arbejde endnu længere på arbejdsmarkedet.

Nyt 50+ Digitalt Outplacementforløb

Både til virksomheder og private

Vi er glade for at kunne dele spændende nyt om vores seneste initiativ: Det første 50+ Digitale Outplacementforløb via en App, som lanceres i det nye år. Denne App er målrettet 50+ ledere og medarbejdere, der søger støtte og vejledning til deres jobsøgning i et gruppeforløb.

Hvad gør dette forløb særligt?

Vores digitale Outplacementforløb er skræddersyet til at imødekomme behovene hos erfarne ledere og medarbejdere, der står overfor at tage det næste skridt i deres karriere.

Programmet er designet til:

  • Personlig udvikling: TalentTest med personlig feedback
  • Målrettet CV og ansøgning: Sparring på udarbejdelse og prioriteret jobsøgning
  • Individuel støtte: Personlig rådgivning og vejledning via digitale læringsrejser
  • Målrettet træning: Specialiserede øvelser tilpasset 50+ ledere og medarbejdere
  • Fællesskab og netværk: At være sammen med ligesindede jobsøgende indenfor samme aldersgruppe

Startdato og tilmelding:
Det første digitale sparringsforløb begynder den 7. februar 2024. Tilmelding er allerede nu mulig via info@firmaplus.dk. Nye forløb vil starte løbende og annonceres på vores hjemmeside www.firmaplus.dk

Antallet af pladser er begrænset til 12 deltagere pr. hold for at sikre en intensiv og personlig oplevelse.

Pris:
Virksomhed: Pr. medarbejder 15.000 kr. plus moms som engangsbetaling.
Privat køb: 5.000 kr. inkl. moms som engangsbetaling og provision ved opnåelse af ansættelse afhængig af lønniveau.

Kontakt os for yderligere information:
Har du spørgsmål eller ønsker mere information står vi til rådighed på tlf.: 2090 2102 Anni Brostrøm eller 2678 2845 Hans Ussing.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Venlig hilsen

Team FirmaPlus

Ny testamonial video:

Her er Mettes utrolige rejse til sit næste ønskejob

Påskehilsen til virksomhedsledere 2023

PÅSKE læsning for alle aldre. ‘Et liv ‘en tid ‘et menneske

Filosoffen og leder Morten Albæk har skrevet en fantastisk bog om, hvordan vi kan blive bedre til vores arbejdsliv og familieliv. Den har givet mig stof til eftertanke om du gøre det rigtige, om du bør ændre dine mål og retning nu og resten af livet.
Efter jeg har læst denne bog på en forlænget weekend i Palma, har det givet mig nye indput, hvordan vi alle kan tænke i vores hele liv og ikke kun som arbejdsmennesket, fritidsmennesket og familiemennesket
Du/jeg vil få nye vigtige indtryk af, at arbejde videre med både at hjælpe andre, i mit job som hjælper 50+ jobsøgende og som leder i min virksomhed og i mit eget liv. Hvordan kan vi sikre, at vi har det rette job, at vi bliver ved med at gøre vores arbejde bedre både for andre og for os selv.
Når din arbejdsgiver ikke har det samme formål som dig, kræver det stadig og at du er målrettet og forsøge ændre det til det bedre. Virker det ikke, så bør du være stærk nok til at sige, de kan rend mig. At blive klogere på, hvad der giver værdi for dig i dit næste job. Det er ikke kun lønforhøjelse og ny titel, der giver mening for de fleste.
Som Morten Albæk skriver om en stor undersøgelse af McKinsey, at mennesker, der oplever deres arbejde som meningsfyldt, er op til fem gange så produktive som dem, for hvem arbejdet blot er tilfredsstillende.
Desto mere produktivitet, større arbejdsglæde og mere livskvalitet og bedre indtjening både for virksomhed og medarbejdere/partnere. Du har hermed også brugt til Talenter rigtigt og derfor mindre stress og større arbejds- og fritidsglæde.
Kan du/vi se en sammenhæng med at gøren forskel med vores arbejde og skabe et formål med ydelsen eller produktet.
Kan skabe mere tilfredse kunder og give vores eneste liv mere værdi både nu og i det næste job og liv uanset om du er 25, 50, 65 år eller ældre, hvor du kan forlænge dit ene liv med større værdi.
Vi er glade for i FirmaPlus, at vi kan hjælpe til med at gøre flere mennesker opmærksom på deres talenter, selverkendelse og finde kærlighed for arbejdspladsen og formålet, som gør dig stolt af det du gør for andre eller for samfundet.
Om du arbejder med mennesker, vindmøller, shipping eller økonomi m.m er det lige meget, bare at du føler, at du gør noget godt for dig selv og andre.
Tak Morten Albæk
God påske til alle

50+’ere sorteres fra i jobsøgningen TV2 Øst.

NYT i september 2022

En kort nyhedsudsendelse på TV2 Øst – Deltagere Hans Ussing FirmaPlus og Per Jensen Aalborg Universitet – professor i arbejdsmarked.

Fokus på 50+’ere som bliver sorteret fra i jobsøgningen.

Klik på linken og se kort nyt.

Onsdag d. 14. sep. 2022 – 22:00 | TV2 ØSTJYLLAND (tv2ostjylland.dk)

Flere 50+’ere i job

 

NYT i september 2022

Andre hæver deres priser – vi giver 30% i rabat resten 2022, fordi vi gerne tage et socialt ansvar og hjælpe flere i job.
Et godt tilbud til dig, som ønsker et nyt job!
Er du jobskiftende eller ledig 50+´er, og vil du have et nyt job i 2022?

Over 1.000.000 mennesker skifter job i år. Vi kan hjælpe dig, så du kan komme hurtigere igennem jobsøgningsprocessen, og gøre dig skarpere til ønskejobbet.

Vi starter med en samtale om dine ønsker og muligheder. Herefter gennemfører du en TT38 Talent Test, og vi giver dig konstruktiv Feed Back på dine talenter, som du kan bruge i din videre jobsøgning.

Hvorfor skal du bruge FirmaPlus?
1.      Du får et sparringsforløb på 5 møder med en erfaren FirmaPlus Partner – indholdet kan målrettes dine ønsker
2.      Du får udarbejdet en Talent Test om hvordan, du bruger dine TOP talenter
3.      Du får hjælp til at udarbejde et målrettet og salgbart CV og ansøgning
4.      Du får fuld adgang til en 50+ App, som kan hjælpe dig mellem vores møder
5.      Du får sparring til at finde de bedste virksomheder efter dine ønsker
6.      Du indgår anonymt i Kandidat Portalen på vores hjemmeside
7.      Vi har stor erfaring i at gøre dig klar til at søge og komme i job
8.      Vi har fået 270 kandidater i job siden januar 2021
9.      Vi er din sparringspartner i op til 12 mdr.

Det lyder måske dyrt!
Det er det faktisk ikke. Vi har nedsat vores priser pga. høj inflation, forhøjede priser på el og gas m.m.

50+ sparringsforløb koster 7.500, – kr. inkl. moms. Når du har fået dit nye job, skal du betale et ekstra éngangsbeløb, som er afhængig af din faste løns størrelse.

Kontakt os og få et uforpligtende møde.
Team FirmaPlus mail: info@firmaplus.dk

Video 50+ rekruttering

 

Video 50+ fastholdelse

 

Podcast om 50+ på arbejdsmarkedet

 

Her kan du høre en podcast om “Ekspert i erfarne medarbejdere” med anerkendt foredragsholder Torben Wiese og Hans Ussing FirmaPlus.

Den har fokus både på privat og offentlige virksomheder og private virksomheder og ikke mindst 50+’erne som jobskiftende og jobsøgende. Klik på billederne så er du i gang.

Podcast nr. 52.

https://habitmanager.com/podcast/

HK tema-webside

KIik her og læs mere

Artikel fra HK

Er du 48½ og jobsøgende? Fortvivl ikke!
Om 1½ år kan du komme med i ’Danmarks første jobbank for seniorer’ 

Spøg til side – for det at blive ledig som ‘ca.-50-årig’ er ikke en dans på roser. Det ved vi alt om hos FirmaPlus.

Men det positive er, at der er meget stor – og stigende – fokus på det faktum, at 50+’ere ikke er færdige på arbejdsmarkedet.

Bl.a. har HK aktuelt et kæmpe tema om 50+ segmentet. Temaet er læseværdigt, og kommer godt omkring de centrale emner i et arbejdsliv som ’senior’ – det, som vi i FirmaPlus har valgt at kalde 50+. 

Her kan du læse om Danmarks første jobbank for seniorer, hvad der skal til, for at ældre vælger at blive på arbejdsmarkedet længere, og hvordan du selv gør dig attraktiv for arbejdsgiverne som 50+-årig.

Ring til Hans på 2678 2845 og hør mere

HK e-blad

KIik her og læs mere

E-bladet HK-Stat

“Det behøver ikke at lugte af stok eller ble”
– Seniorerne er også 50+’ere i 2021/2022.

“Vidste du, at 200.000 flere ældre 60 årige vil befolke det danske arbejdsmarked frem til år 2036 i forhold til antallet i dag?”
Læs hele temaet om SENIORER/50+’ere i HK-STATS nye medlemsblad.

Her kan du læse om Danmarks første jobbank for seniorer, hvad der skal til, for at ældre vælger at blive på arbejdsmarkedet længere, og hvordan du selv gør dig attraktiv for arbejdsgiverne som 50+-årig.

»Kan du ikke sende mig en på 60 år, der både er kvalificeret, har noget i bagagen og kan tænke fremad?«, spurgte en virksomhedsleder, som havde forsøgt sig med at rekruttere langt yngre kandidater, hvor det viste sig ikke at være et godt match.

Og jo det kunne vi: I 2021 er vi faktisk lykkedes med netop det flere end 180 gange!

Det fortæller vi gerne om på gå-hjem-møder og til foredrag. Og til virksomheder, som mangler kvalificerede medarbejdere.

Ring til Hans på 2678 2845
www.firmaplus.dk

HR TechX

KIik her og læs mere

https://hrtechx.com/copenhagen/

Enestående HR-messe: FirmaPlus besøger HRtechX

Torsdag den 4. november 2021 deltog FirmaPlus sammen med 1.000 andre HR professionelle ledere, leverandører og specialister i HRTechX konferencen i Kastrup.

Vi er blandt de få leverandører/anden aktører, som har fokus på 50+’erne, som er et overset potentiale, når vi taler om kvalificeret arbejdskraft for SMV over hele Danmark.

Vi var med for at få tilført mere viden om HR´s digitalisering og skabe mere synlighed for 50+’erne overfor HR-ledere, som kan få stor glæde af vores samarbejde både med 50+ rekruttering, fastholdelse og udvikling af virksomhedens kvalificeret arbejdskraft.

Det var en udbytterig dag, som åbnede for en lang række nye samarbejdsmuligheder. Det glæder vi os til at følge op på

Fortsat fokus på 50+’erne: Store forventninger til FirmaPlus i Aarhus

Igen en god omtale af FirmaPlus i Pressen – nu om vores stigende aktiviteter i Jylland, som LokalAvisen Aarhus Nord skriver om den 11. marts:
»Grundessensen af FirmaPlus’ arbejde er at have fokus på at skabe bedre arbejdsforhold for 50+’ere både som jobskiftende, jobsøgende og på arbejdspladserne«

Netop! Og vores mål er at være den professionelle og pålidelige samarbejdspartner for både kandidater, virksomheder og jobcentre.

Og ja, der er store forventninger til FirmaPlus og den nye partner i det Østjyske, Morten Wittrup Præstbrogaard. Succeskriteriet for FirmaPlus er nemlig, at 50 procent af kandidaterne skal i arbejde inden for tre-otte måneder.

Firmaets nye lokaler er at finde på Århus Ø i Bjarke Ingels-bygningen ‘AARhus’

Læs selv videre her (side 24):

Artikel i Erhverv Sjælland.

Virksomhedsejer Næstved, Holmegaard, Haslev og Faxe som er med i ArbejdskraftAlliancen og Næstved Erhverv.
Mangler I kompetente og kvalificerede medarbejdere nu og resten af 2021?

Så står FirmaPlus til rådighed for at sikre en professionel rekrutteringsproces frem mod valget af den helt rigtige medarbejder.

Vi har specialiseret os i at arbejde med 50+’ere, primært funktionærer, ledere og akademikere. Alle dygtige og kompetente personer. Disse kvalificerede personer har stor og lang erfaring fra arbejdsmarkedet. De er omstillingsparate og kan hurtigt blive skattede medarbejdere, der med stort drive og engagement vil være loyale og stabile medarbejdere i jeres virksomhed.
Læs evt. ErhvervSjælland side 12 om FirmaPlus
https://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/420/
Mette Skov & Peter Bisgaard
Partnere
Tlf. 91 96 82 28 & 40 57 35 73

NYHED fra FirmaPlus – 50+’ere
Holte-virksomhed er specialist i de mest rutinerede på arbejdsmarkedet!
Er du erhvervsleder og interesserer dig for nu og fremtidens arbejdskraft i din virksomhed, så kan du læse mere i artiklen på side 32 og 33.

Det samme gælder selvfølgelig for dig, som er 50+ og jobsøgende eller jobskiftende.

FirmaPlus har 10 certificerede partnere og vi har kontorer i følgende byer: Holte, Vejby, Brøndby, Valby, Roskilde, Køge, Næstved og Aarhus.

Vi søger lige nu flere partnere i Nordjylland, Trekantsområdet og Fyn, vores mål er at blive landsdækkende med kontorer i 2021.

Der er mange gode artikler fra flere virksomheder fra lokalområdet.
Sjællandske Medier i Erhvervstillægget om Nordsjælland. Her kan du læse mere:

FirmaPlus i Rudersdal Avis

Læs artiklen i Rudersdal Avis 11. marts 2020 – SIDE 12

https://www.e-pages.dk/rudersdalavis/1157/

Succes med at få 50+’ere i job

Læs artiklen i indstik til Berlingske Tidende – Seniorliv.

https://firmaplus.dk/wp-content/uploads/2020/02/Artikel-Seniorliv-27.02.20-pdf-1.pdf

På fire år har Finansministeriet ansat én over 50 år

Så er TV2 også med på aldersdiskrimination i Finansministeriet.

Vi har flere kandidater, som har søgt job i ministerier og Skat og er blevet sorter fra pga. alder og det er typisk kandidater som er 50+. Vi er blandt de få virksomheder, som gør et stort arbejde med at få 50+’er i job.

Midt i en økonomisk optur: Ledige over 60 år bliver sorteret fra på jobmarkedet

Aldersdiskrimination i Danmark.

Når lederne taler om at de gerne vil have 50+’ere, ser verden helt anderledes ud på jobcentrene. En artikel fra Politikken i dag om at 60+’erne får ingen eller mindre muligheder end de yngre. Vi arbejder med at få flere 50+’ere i job og vi får 50% i job inden for 3- 6 måneder. Politikken skriver her: “De ledige seniorer harmonerer skidt med politikernes planer om gradvis at forhøje pensionsalderen ud over de nuværende 65,5 år. Langtidsledigheden er svær at forklare med andet end aldersdiskrimination, lyder det fra regeringens Seniortænketank. »Alt for mange seniorer ender i lange, uforklarlige ledighedsperioder«, siger tænketankens formand, Harald Børsting. Han betegner udviklingen som et absurd paradoks. De fleste arbejdsgivere er nemlig ivrige efter at beholde de ældre medarbejdere, de allerede har….. »Mange virksomheder bærer rundt på en ødelæggende frygt for at ansætte seniorer, måske fordi de er bange for, at de går på pension lige om lidt. Men frygten er ubegrundet, for det er de ældre medarbejdere, der er de mest trofaste«, siger Harald Børsting.” »Det er desværre en kritik, vi har hørt flere steder fra«, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S):

https://politiken.dk/forbrugogliv/art7542749/Ledige-over-60-%C3%A5r-bliver-sorteret-fra-p%C3%A5-jobmarkedet

Ligner en skandale«: På 4 år har Finansministeriet ansat én medarbejder over 50 år

Aldersdiskriminering i Staten FirmaPlus tager kampen op og får 50+’erne i job også i det offentlige.

Vi har mange, som bliver sorteret fra ved jobsøgning i staten, og vi mærker aldersdiskriminationen på vores 50+ kandidater. BT og Politikken skriver: “På fire år har Finansministeriet ansat én over 50 år, det er meget forkert og det er aldersdiskriminering. I Kulturministeriet er tendensen er den samme: 5 af i alt 88 opslåede stillinger er gået til ansøgere over 50 år. I de sidste fire år har de to ministerier ikke ansat en eneste medarbejder over 60 år. Det viser Politikens aktindsigt og gennemgang af de sidste fire års ansættelser i seks udvalgte ministerier. Skatteminister Morten Bødskov (S) er overrasket over tallene: – Vi har et problem her, som der skal gøres noget ved, siger Morten Bødskov, der har ansvaret for den nye Medarbejder- og Kompetencestyrelse, der er arbejdsgiver for 180.000 ansatte i staten”. Vi i FirmaPlus har store udfordringer med aldersdiskrimination, hvor både 50+ og 60+ bliver sorteret fra i deres jobsøgning. Vi får alligevel 50% i job indenfor 3 -6 måneder. Like og kommenterer, så vi kan holde debatten i gang.

https://politiken.dk/forbrugogliv/art7658684/P%C3%A5-4-%C3%A5r-har-Finansministeriet-ansat-%C3%A9n-medarbejder-over-50-%C3%A5r

Ledige over 60 år bliver sorteret fra på jobmarkedet, skriver Politikken

Ledige over 60 år bliver sorteret fra på jobmarkedet, skriver Politikken i dag den 30. december inden året render ud. Der er store udfordringer for mange, som er bare fyldt 50 år og her i artiklen er der fokus på 60+’erne også. Vores erfaringer fra vores kandidater er budskabet er i nogle jobcentre eller A-Kasser at “når du er over 60 år kan du godt glemme at få et nyt job.” Hvordan er det så virkeligheden? Ja. der er nogle enkelte, som ikke vil omstille sig og ikke vil tage imod sparring med en anderledes ansøgning og CV, som kan gøre dem mere attraktiv. Mange andre er åbne overfor, at se jobsøgning som salg af deres gode erfaringer, resultater og deres store fleksibilitet. Med det rigtige mindset både fra jobsøgeren og virksomhedslederne kan de blive enige om ansættelse til stor glæde for begge parter. Vi har fået flere 60+’ere i nye job som stor succes, så det kan lade sig gøre. Der er stadig meget, der kan gøres for at få flere både 50 og 60+’ere i arbejde i 2020.

Artikel i Politikken 30 december 2019.

Gennemført 50+ sparringsforløb sammen med Lone Olufsen FirmaPlus

Kære Lone Olufsen
“Først og fremmest mange tak for sparringsforløbet hos FirmaPlus.
Jeg synes, at der er kommet meget godt ud af sparringsforløbet. Det har været med til at give ny energi i jobsøgningen og givet nye idéer til ansøgning og CV.
Vi nåede også omkring jobsamtalen, hvor Lone gav en del gode hints til at tackle samtalen.
Så alt i alt super tilfreds med forløbet.
Jeg vil klart anbefale Jer videre til andre.”

Med venlig hilsen Jørgen Mathow-Juhl

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

Super professionelt og givtigt 50+ sparringsforløb hos FirmaPlus

Efter et gennemført 50+ sparringsforløb med partner Ken Riis Ingerslev, FirmaPlus.
”Jeg er meget taknemmelig for det meget professionelle, seriøse og givtige sparringsforløb hos FirmaPlus, hvor vi efter et meget intensivt, vel tilrettelagt, men også lærerigt, opløftende og positivt samarbejde kom i mål med et optimeret CV, en skarpere LinkedIn profil og rigtig god rådgivning omkring jobansøgning og jobsamtaler, hvilket i særlig grad har styrket min tro på snart at komme i arbejde igen. FirmaPlus forstår at levere målrettet og effektiv rådgivning på en anderledes måde end andre forløb, især pga. forståelsen for min situation som 50+ jobansøger, men også fordi sparringsforløbet giver mig den ekstra hjælp, der skal til for at jeg kan skille mig ud fra mængden af jobansøgere til de pågældende jobs. Dertil kommer præsentation af min kandidatprofil på FirmaPlus portalen og dermed muligheden for at nå ud til deres store netværk. Jeg kan varmt anbefale et sparringsforløb hos FirmaPlus.”

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

Tak til Politiken – mere viden om 50+’erens udfordringer!

En god artikel om virkeligheden som 50+’er; den beskriver hvor store udfordringer der er med at komme tilbage i et fast job, når man som 50+ opsiges efter mange år på arbejdsmarkedet.   Det er også vores erfaring hos FirmaPlus med mange 50+’ere. Her hjælper vi med at gøre deres CV og ansøgninger mere “salgbare” end det er nødvendigt for yngre jobsøgende, præcis som det fremgår af artiklen.

Oplever du tilsvarende udfordringer; så læs mere her: https://firmaplus.dk/jobsoegende/
Læs artiklen her: https://politiken.dk/indland

Generationsledelse: Hvad med seniorerne?

I dag har Børsen og ING/TECH en fin artikel om, hvor vigtigt det er, at flere arbejdsgivere fastholder og ansætter seniorer eller 50+/60+’ere, som vi kalder dem i FirmaPlus.

 

Rasmus Hall Mortensen, adm. direktør i Geruda, og formand for Lederne i Østjylland skriver, hvor vigtigt det er at begynde at tænke mere i fastholdelse og ansættelse af de mange erfarne og kompetente 50+ og 60+’ere.

Men det er åbenbart mere sexet at ansætte de digitalt indfødte frem for de erfarne, som har været med til at udvikle hele digitaliseringen og de nyeste værktøjer.

 

Han beskriver også forskellene på de unge og de ældre og peger på, hvor stor værdi det ville have at sammensætte teams med unge og ældre, som arbejder aktivt sammen og deler viden i et mentorsamarbejde.

 

Det er også vores holdning, at teams bør sammensættes på denne måde. Det ville tilføre meget større værdi for nutidens arbejdsmarked. Vi oplever stadig, at rigtigt mange 50+’ere sorteres fra i ansættelsesprocessen, og at mange 55+’ere i job ikke får den anerkendelse, de fortjener. De visner og trækker sig tilbage.

Sådan kan det ikke fortsætte. Så kom med din mening på LinkedIn opslaget og lad os udbrede det gode budskab om 50+ og 60+’ernes rolle på arbejdsmarkedet.

Læs hele artiklen her:

“Kvinder over 50 – Passé”

“Kvinder over 50 – Passé” Kvinder over 50+ bliver diskrimineret i Sverige – se Shervin Razani i TV4.

Svarene på undersøgelsen, hvor 6.500 kvinder er blevet spurgt om deres arbejdsliv viser, at kvinderne i Sverige bliver aldersdiskrimineret på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen viser også, hvad de søger og ikke søger af nye job, og at kvindernes løn falder i takt med alderen og særligt efter 50 år. Men den største udfordring for kvinderne er, at de ikke værdsætter deres kompetencer og sig selv.

Derfor tager de ofte et dårligere job end de havde før med en lavere månedsløn til følge.  Mange bliver også for længe i det samme job pga. tryghed i hverdagen. Når de søger nyt job, er mange derfor passeret de 50 år, og de mangler stadig selvværd og tillid til at kunne starte et nyt job.

Undersøgelsen viser også, at blandt 50 – 60-årige kvinder er det 78 %, som søger nyt job, men at de har svært ved at få et nyt job. Mange virksomheder vælger de unge i stedet for de erfarne kvinder.

Løsningen er, at virksomheder og rekrutteringsfirmaer bliver bevidst om problemet og derfor vælger at ansætte flere 50+’ere for at skabe ligevægt mellem unge og ældre.

Se klippet her: 

God sommer.

Mere 50+ debat og nu endelig også på TV

“Jeg er blevet for gammel og jeg har det sort på hvidt.”
Sådan skrev Line Baun Danielsen på sin blog. Line er kun 57 år og har taget problemstilling op på sin blog og på LinkedIn. Det har givet hende en masse opmærksomhed, og i hun kom også med i Aftenshowet DR – TV den 9. juli 2019.

Se hendes indlæg, hvor Line taler om både lønsikring, sundhedsforsikring og aldersdiskriminering af huslån osv. Endelig taler hun også om aldersdiskriminering på arbejdsmarkedet.

Line går gerne foran for 50+ aldersgruppens vegne, ligesom vi gør i FirmaPlus, hvor vi arbejder flere partnere med at få flere 50+’ere tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs mere her på hjemmesiden.

Se klippet her: 

God sommer.

FirmaPlus gav mig nye facetter af min selvindsigt

“Jeg har været meget glad for forløbet med FirmaPlus. Selv om jeg havde arbejdet med mit CV, så var jeg fastlåst i en bestemt måde at beskrive mig selv og min kompetencer på. Og jeg kom ikke i job. Den metode, som FirmaPlus bruger, er kreativ og gav mig pludselig nogle nye facetter af min selvindsigt. Jeg mødtes med Hans til et indledende møde, og der var god kemi med det samme. Man føler sig tryg og man oplever, at der er både vilje og empati – begge dele er vigtigt for at hjælpe én videre. Jeg kom i job som økonomikonsulent som 62-årig med hjælp fra FirmaPlus. Jeg tror, der er et betydeligt problem i forhold til at blive frasorteret på grund af alder – og det er jo skørt, når lederne og politikerne siger, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.”

“Jeg er glad for, at min faglige organisation finansierede mit sparringsforløb.”

Jørgen K. Andersen Økonomikonsulent DAB

Leder: Gør op med tabuerne om de erfarne medarbejdere  

 

”Fastholdelse af 55+’ere på arbejdspladsen giver rigtig god mening – både for arbejdsgiverne og medarbejderne, som typisk ikke har noget ønske om at gå tidligt på pension”

Det mener Per Jensen økonomichef i det nye Pihl & Søn, der har rigtig god erfaring med og kendskab til aldersgruppens behov. Som økonomidirektør i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen var han ansvarlig for, at firmaet bl.a. modtog “Seniorpraksis Prisen” som tidligere blev uddelt af Arbejdsmiljøministeriet og Dansk Industri. Prisen fik de bl.a. på grund af de gode initiativer, som Enemærke & Petersen havde gjort for at fastholde typisk håndværkere i jobbet, som var 55+ år.

Få hensyn er nok

“Der findes mange fordomme om seniorerne/ 55+’erne, herunder at de gerne vil hurtigt på pension f.eks. på grund af nedslidning efter mange års hårdt fysisk arbejde. Men faktisk viste vores undersøgelser af de ældre medarbejdere, at de generelt ikke var interesserede i at trække sig fra arbejdsmarkedet og ej heller at have skånejob. De ville gerne på byggepladsen, men der var nogle få hensyn som de ønskede, herunder ikke at kravle rundt på stilladserne og at arbejde lidt mindre. Det fik vi indarbejdet i vores seniorpolitik og vi kunne dermed fastholde mange kolleger, som måske andre steder ville være stoppet,” fortæller Per Jensen – Økonomichef i det nye Pihl & Søn