HK tema-webside

KIik her og læs mere

Artikel fra HK

Er du 48½ og jobsøgende? Fortvivl ikke!
Om 1½ år kan du komme med i ’Danmarks første jobbank for seniorer’ 

Spøg til side – for det at blive ledig som ‘ca.-50-årig’ er ikke en dans på roser. Det ved vi alt om hos FirmaPlus.

Men det positive er, at der er meget stor – og stigende – fokus på det faktum, at 50+’ere ikke er færdige på arbejdsmarkedet.

Bl.a. har HK aktuelt et kæmpe tema om 50+ segmentet. Temaet er læseværdigt, og kommer godt omkring de centrale emner i et arbejdsliv som ’senior’ – det, som vi i FirmaPlus har valgt at kalde 50+. 

Her kan du læse om Danmarks første jobbank for seniorer, hvad der skal til, for at ældre vælger at blive på arbejdsmarkedet længere, og hvordan du selv gør dig attraktiv for arbejdsgiverne som 50+-årig.

Ring til Hans på 2678 2845 og hør mere

HK e-blad

KIik her og læs mere

E-bladet HK-Stat

“Det behøver ikke at lugte af stok eller ble”
– Seniorerne er også 50+’ere i 2021/2022.

“Vidste du, at 200.000 flere ældre 60 årige vil befolke det danske arbejdsmarked frem til år 2036 i forhold til antallet i dag?”
Læs hele temaet om SENIORER/50+’ere i HK-STATS nye medlemsblad.

Her kan du læse om Danmarks første jobbank for seniorer, hvad der skal til, for at ældre vælger at blive på arbejdsmarkedet længere, og hvordan du selv gør dig attraktiv for arbejdsgiverne som 50+-årig.

»Kan du ikke sende mig en på 60 år, der både er kvalificeret, har noget i bagagen og kan tænke fremad?«, spurgte en virksomhedsleder, som havde forsøgt sig med at rekruttere langt yngre kandidater, hvor det viste sig ikke at være et godt match.

Og jo det kunne vi: I 2021 er vi faktisk lykkedes med netop det flere end 180 gange!

Det fortæller vi gerne om på gå-hjem-møder og til foredrag. Og til virksomheder, som mangler kvalificerede medarbejdere.

Ring til Hans på 2678 2845
www.firmaplus.dk

HR TechX

KIik her og læs mere

https://hrtechx.com/copenhagen/

Enestående HR-messe: FirmaPlus besøger HRtechX

Torsdag den 4. november 2021 deltog FirmaPlus sammen med 1.000 andre HR professionelle ledere, leverandører og specialister i HRTechX konferencen i Kastrup.

Vi er blandt de få leverandører/anden aktører, som har fokus på 50+’erne, som er et overset potentiale, når vi taler om kvalificeret arbejdskraft for SMV over hele Danmark.

Vi var med for at få tilført mere viden om HR´s digitalisering og skabe mere synlighed for 50+’erne overfor HR-ledere, som kan få stor glæde af vores samarbejde både med 50+ rekruttering, fastholdelse og udvikling af virksomhedens kvalificeret arbejdskraft.

Det var en udbytterig dag, som åbnede for en lang række nye samarbejdsmuligheder. Det glæder vi os til at følge op på

Fortsat fokus på 50+’erne: Store forventninger til FirmaPlus i Aarhus

Igen en god omtale af FirmaPlus i Pressen – nu om vores stigende aktiviteter i Jylland, som LokalAvisen Aarhus Nord skriver om den 11. marts:
»Grundessensen af FirmaPlus’ arbejde er at have fokus på at skabe bedre arbejdsforhold for 50+’ere både som jobskiftende, jobsøgende og på arbejdspladserne«

Netop! Og vores mål er at være den professionelle og pålidelige samarbejdspartner for både kandidater, virksomheder og jobcentre.

Og ja, der er store forventninger til FirmaPlus og den nye partner i det Østjyske, Morten Wittrup Præstbrogaard. Succeskriteriet for FirmaPlus er nemlig, at 50 procent af kandidaterne skal i arbejde inden for tre-otte måneder.

Firmaets nye lokaler er at finde på Århus Ø i Bjarke Ingels-bygningen ‘AARhus’

Læs selv videre her (side 24):

Artikel i Erhverv Sjælland.

Virksomhedsejer Næstved, Holmegaard, Haslev og Faxe som er med i ArbejdskraftAlliancen og Næstved Erhverv.
Mangler I kompetente og kvalificerede medarbejdere nu og resten af 2021?

Så står FirmaPlus til rådighed for at sikre en professionel rekrutteringsproces frem mod valget af den helt rigtige medarbejder.

Vi har specialiseret os i at arbejde med 50+’ere, primært funktionærer, ledere og akademikere. Alle dygtige og kompetente personer. Disse kvalificerede personer har stor og lang erfaring fra arbejdsmarkedet. De er omstillingsparate og kan hurtigt blive skattede medarbejdere, der med stort drive og engagement vil være loyale og stabile medarbejdere i jeres virksomhed.
Læs evt. ErhvervSjælland side 12 om FirmaPlus
https://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/420/
Mette Skov & Peter Bisgaard
Partnere
Tlf. 91 96 82 28 & 40 57 35 73

NYHED fra FirmaPlus – 50+’ere
Holte-virksomhed er specialist i de mest rutinerede på arbejdsmarkedet!
Er du erhvervsleder og interesserer dig for nu og fremtidens arbejdskraft i din virksomhed, så kan du læse mere i artiklen på side 32 og 33.

Det samme gælder selvfølgelig for dig, som er 50+ og jobsøgende eller jobskiftende.

FirmaPlus har 10 certificerede partnere og vi har kontorer i følgende byer: Holte, Vejby, Brøndby, Valby, Roskilde, Køge, Næstved og Aarhus.

Vi søger lige nu flere partnere i Nordjylland, Trekantsområdet og Fyn, vores mål er at blive landsdækkende med kontorer i 2021.

Der er mange gode artikler fra flere virksomheder fra lokalområdet.
Sjællandske Medier i Erhvervstillægget om Nordsjælland. Her kan du læse mere:

Skærmbillede 2020-10-02 kl. 11.31.53

NYHED fra FirmaPlus – 50+’ere
8 kandidater i arbejde i september måned.
Bredden i kandidaternes nye jobs beviser endnu engang, at det kan lade sig gøre via diverse dedikerede netværk, hårdt arbejde og et godt salgsmateriale.

Vi deler gerne vores netværk med dit netværk. På denne måde styrker vi dine chancer for at komme forrest til det næste job.

Kandidaternes nye jobs spænder nemlig vidt.:
* Efter 2 måneder hos os som – IT-Tester
* Efter 1 måned hos os som – Projektleder
* Efter 4 måneder hos os som – Client Engagement Manager
* Efter 2 måneder hos os som – Logistik Manager
* Efter 2 måneder hos os som – Head of Finance
* Efter 3 måneder hos os som – Socialfaglig konsulent
* Efter 2 måneder hos os som – Reception Manager
* Efter 10 måneder hos os som – Kundeservicemedarbejder

Vi har stadig ca. 44 friske og jobparate 50+ kandidater, som er klar til et nyt job.

Se mere på 50+ Kandidatportalen.

50+ i job FirmaPlus

Nyhed fra FirmaPlus

Endnu en 50+ jobsøgende, som gennemførte et 50+ sparringsforløb er nu i fast job som grafiker i Svendborg.
Læs her hvad hun skriver!

“Jeg kan i høj grad give Hans mine bedste anbefalinger.
Jeg havde været arbejdsløs i nogen tid og kunne ikke finde ”hoved og hale” i noget som helst, heller ikke hvilken vej jeg skulle gå. Så faldt jeg over FirmaPlus, som hjælper 50+’ere med at komme i job, bl.a. via sparring og rekruttering.

Jeg gennemførte et 50+ sparringforløb, hvor jeg fik afklaret mine personlige og faglige kompetencer og den retning, som jeg nu skulle forfølge.
Hans er et åbent, imødekommende og fantastisk menneske, der virkelig forstår at få folk til at tro på sig selv og sit egent værd på arbejdsmarkedet.

Dette understøttede han ved at tilbyde mig en praktikperiode i FirmaPlus og var samtidig så tillidsfuld, at han overlod mig at re-designe firmaets hjemmeside, FirmaPlus.dk. Dette til trods for at jeg kun lige var nyuddannet inden for digital markedsføring.

Jeg har holdt fokus på det, som sparringforløbet gav mig, og det har resulteret i, at jeg i dag arbejder med det, som giver mig størst arbejdsglæde, nemlig grafiske opgaver.

Så hermed er min bedste anbefaling til Hans og FirmaPlus.

Med venlig hilsen Tina Monefeldt, Grafiker hos Royal Biscuit”

Skærmbillede 2020-07-27 kl. 14.00.34

Endelig i en fast stilling igen

“Jeg fik via mit netværk oplysninger om FirmaPlus og jeg tog kontakt til Hans Ussing. Vi blev enige om at tage fat i mit jobcenter og vi indgik en aftale om betaling af et 50+ sparringforløb.

I gennem et år har jeg haft ugentlig kontakt til Hans og er blevet tilbudt flere stillinger via FirmaPlus. Jeg har også været i 3 vikariater og det er nu lykkedes mig, at få et fuldtids job som Finansiel Controller i en byggevirksomhed i Søborg.

Hans kender HR-chefen og det viste sig, at de havde en ledig stilling, hvor min bagrund og personlighed var det det rigtig match.

Jeg kan varmt anbefale andre 50+’ere til at tage kontakt til FirmaPlus”.

Hilsen Christian Mølau.

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

50+ Kandidater: Så har vi fået 5 kandiater i job i de sidste 3 uger.

Her er en udtalelse fra en glad 50+ kandidat, som igen har et fuldtidsjob.
“Jeg tog et forløb hos FirmaPlus på et tidspunkt i min ledighedsperiode, hvor jeg må indrømme, at jeg var ved at give op.
Fik fornøjelse af at blive koblet sammen med Ken Riis Ingerslev, og jeg har igennem hele forløbet haft meget stor glæde af Ken’s inspiration, coaching og motivation.
Ken hjalp med at få gjort mit materiale rigtig skarpt, og var igennem hele perioden en stor hjælp med jobsøgningen
Med FirmaPlus og Ken’s store opbakning fik jeg samtaler og til sidst et rigtig spændende job

Jeg vil til enhver tid anbefale andre +50 kandidater, at tage et forløb hos FirmaPlus. Det er det eneste sted jeg har oplevet, hvor de virkelig ved, hvilke udfordringer vi møder – og hvordan man kan overvinde dem “

Tak til vores dygtige kandidat over 7.000 har set dette opslag på LinkedIn.

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

Gennemført 50+ sparringsforløb sammen med Hanne Lunddal Jensen FirmaPlus

Seniorkonsulent for en Fond i Malmø

Jeg har oplevet en professionel og engageret sparringspartner i Hanne Lunddal Jensen, der kunne tilbyde hjælp med at perspektivere og se nye muligheder i min jobsøgning. 

50+ sparringsforløbet i FirmaPlus har givet mig en ballast og inspiration til at holde modet oppe i jobsøgningen. Både Introforløbet samt de efterfølgende 50+ netværksmøder, hvor man kan møde andre jobsøgende, gav en god energi at komme videre på.”

Med venlig hilsen Anne Slot

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

FirmaPlus i Rudersdal Avis

Læs artiklen i Rudersdal Avis 11. marts 2020 – SIDE 12

https://www.e-pages.dk/rudersdalavis/1157/

Succes med at få 50+’ere i job

Læs artiklen i indstik til Berlingske Tidende – Seniorliv.

https://firmaplus.dk/wp-content/uploads/2020/02/Artikel-Seniorliv-27.02.20-pdf-1.pdf

50+ og på spanden

Er det overhovedet realistisk at hæve pensionsalderen, når virksomheder ikke gider ansatte 50+’ere?

Det var omdrejningspunktet i den P1 debat om aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet, som jeg lige har deltaget i sammen med Stefan Katić og Claus Hjort Frederiksen.

Hør podcasten her: https://lnkd.in/dee2Em2

På fire år har Finansministeriet ansat én over 50 år

Så er TV2 også med på aldersdiskrimination i Finansministeriet.

Vi har flere kandidater, som har søgt job i ministerier og Skat og er blevet sorter fra pga. alder og det er typisk kandidater som er 50+. Vi er blandt de få virksomheder, som gør et stort arbejde med at få 50+’er i job.

Midt i en økonomisk optur: Ledige over 60 år bliver sorteret fra på jobmarkedet

Aldersdiskrimination i Danmark.

Når lederne taler om at de gerne vil have 50+’ere, ser verden helt anderledes ud på jobcentrene. En artikel fra Politikken i dag om at 60+’erne får ingen eller mindre muligheder end de yngre. Vi arbejder med at få flere 50+’ere i job og vi får 50% i job inden for 3- 6 måneder. Politikken skriver her: “De ledige seniorer harmonerer skidt med politikernes planer om gradvis at forhøje pensionsalderen ud over de nuværende 65,5 år. Langtidsledigheden er svær at forklare med andet end aldersdiskrimination, lyder det fra regeringens Seniortænketank. »Alt for mange seniorer ender i lange, uforklarlige ledighedsperioder«, siger tænketankens formand, Harald Børsting. Han betegner udviklingen som et absurd paradoks. De fleste arbejdsgivere er nemlig ivrige efter at beholde de ældre medarbejdere, de allerede har….. »Mange virksomheder bærer rundt på en ødelæggende frygt for at ansætte seniorer, måske fordi de er bange for, at de går på pension lige om lidt. Men frygten er ubegrundet, for det er de ældre medarbejdere, der er de mest trofaste«, siger Harald Børsting.” »Det er desværre en kritik, vi har hørt flere steder fra«, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S):

https://politiken.dk/forbrugogliv/art7542749/Ledige-over-60-%C3%A5r-bliver-sorteret-fra-p%C3%A5-jobmarkedet

Ligner en skandale«: På 4 år har Finansministeriet ansat én medarbejder over 50 år

Aldersdiskriminering i Staten FirmaPlus tager kampen op og får 50+’erne i job også i det offentlige.

Vi har mange, som bliver sorteret fra ved jobsøgning i staten, og vi mærker aldersdiskriminationen på vores 50+ kandidater. BT og Politikken skriver: “På fire år har Finansministeriet ansat én over 50 år, det er meget forkert og det er aldersdiskriminering. I Kulturministeriet er tendensen er den samme: 5 af i alt 88 opslåede stillinger er gået til ansøgere over 50 år. I de sidste fire år har de to ministerier ikke ansat en eneste medarbejder over 60 år. Det viser Politikens aktindsigt og gennemgang af de sidste fire års ansættelser i seks udvalgte ministerier. Skatteminister Morten Bødskov (S) er overrasket over tallene: – Vi har et problem her, som der skal gøres noget ved, siger Morten Bødskov, der har ansvaret for den nye Medarbejder- og Kompetencestyrelse, der er arbejdsgiver for 180.000 ansatte i staten”. Vi i FirmaPlus har store udfordringer med aldersdiskrimination, hvor både 50+ og 60+ bliver sorteret fra i deres jobsøgning. Vi får alligevel 50% i job indenfor 3 -6 måneder. Like og kommenterer, så vi kan holde debatten i gang.

https://politiken.dk/forbrugogliv/art7658684/P%C3%A5-4-%C3%A5r-har-Finansministeriet-ansat-%C3%A9n-medarbejder-over-50-%C3%A5r

NYHED I JOB – TILLYKKE

Fra forretningsudvikler til Key Account Manager

Læs hendes fortælling her:
I starten af min ledighedsperiode, kunne jeg godt fornemme at jobåbninger og stillinger til 50+ kandidater var begrænsede, så jeg besluttede at indgå i et samarbejde med Firma+ som har specialiseret sig i at hjælpe 50+ kandidater i job igen.

Jeg var så heldig at få Ken Ingerslev som konsulent og med hans opbakning og kontinuerlige positive opmuntring, lykkedes det mig at komme helskindet og med selvtilliden i behold, igennem en ledighedsperiode på 8 måneder.

Ken fandt ikke et job til mig, det gjorde jeg selv, men han har bidraget med vejledning og sparring på nogle af de mange ansøgninger og på mit CV, som jeg har udviklet igennem perioden og nu har fået et professionelt udseende og indhold.

Som ledig 50+´er kan man efter MANGE  ansøgninger uden samtalemulighed, godt føle sig alene og aldersdiskrimineret – og så er det godt at have en god støtte at læne sig op af. Sådan en støtte er Ken og jeg vil til enhver tid anbefale ham til andre. Jeg vil savne hans selskab, gode humør og ikke mindst kaffesnakken på vores “stamcafé”.

Se 50+ Kandidatportalen

Hej alle 50+’ere – NYHED – Foredrag – Om STRESS 

Eftermiddagsmøde hos UCplus, Skovlunde og FirmaPlus. Onsdag den 11. februar kl. 16:00 – 18:30.

Oplever du eller har du oplevet stress som følge af dit arbejdsliv?

Kom til inspirationsmøde og få mere viden om stress og hvilken indvirkning, det har på krop og sjæl. Du går hjem med konkrete værktøjer, som du kan arbejde videre med, så du får muligheden for at ændre din situation.

Igennem 2020 sætter UCplus og FirmaPlus fokus på at skabe inspiration om arbejdsliv og jobmuligheder især for 50+’ere på og uden for arbejdsmarkedet, der oplever frasortering på grund af alder og kompetencer. Læs mere og tilmeld dig her:

https://ucplus.dk/50-inspirationmoede-tema-stress/

Ledige over 60 år bliver sorteret fra på jobmarkedet, skriver Politikken

Ledige over 60 år bliver sorteret fra på jobmarkedet, skriver Politikken i dag den 30. december inden året render ud. Der er store udfordringer for mange, som er bare fyldt 50 år og her i artiklen er der fokus på 60+’erne også. Vores erfaringer fra vores kandidater er budskabet er i nogle jobcentre eller A-Kasser at “når du er over 60 år kan du godt glemme at få et nyt job.” Hvordan er det så virkeligheden? Ja. der er nogle enkelte, som ikke vil omstille sig og ikke vil tage imod sparring med en anderledes ansøgning og CV, som kan gøre dem mere attraktiv. Mange andre er åbne overfor, at se jobsøgning som salg af deres gode erfaringer, resultater og deres store fleksibilitet. Med det rigtige mindset både fra jobsøgeren og virksomhedslederne kan de blive enige om ansættelse til stor glæde for begge parter. Vi har fået flere 60+’ere i nye job som stor succes, så det kan lade sig gøre. Der er stadig meget, der kan gøres for at få flere både 50 og 60+’ere i arbejde i 2020.

Artikel i Politikken 30 december 2019.

Gennemført 50+ sparringsforløb sammen med Lone Olufsen FirmaPlus

Kære Lone Olufsen
“Først og fremmest mange tak for sparringsforløbet hos FirmaPlus.
Jeg synes, at der er kommet meget godt ud af sparringsforløbet. Det har været med til at give ny energi i jobsøgningen og givet nye idéer til ansøgning og CV.
Vi nåede også omkring jobsamtalen, hvor Lone gav en del gode hints til at tackle samtalen.
Så alt i alt super tilfreds med forløbet.
Jeg vil klart anbefale Jer videre til andre.”

Med venlig hilsen Jørgen Mathow-Juhl

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

Super professionelt og givtigt 50+ sparringsforløb hos FirmaPlus

Efter et gennemført 50+ sparringsforløb med partner Ken Riis Ingerslev, FirmaPlus.
”Jeg er meget taknemmelig for det meget professionelle, seriøse og givtige sparringsforløb hos FirmaPlus, hvor vi efter et meget intensivt, vel tilrettelagt, men også lærerigt, opløftende og positivt samarbejde kom i mål med et optimeret CV, en skarpere LinkedIn profil og rigtig god rådgivning omkring jobansøgning og jobsamtaler, hvilket i særlig grad har styrket min tro på snart at komme i arbejde igen. FirmaPlus forstår at levere målrettet og effektiv rådgivning på en anderledes måde end andre forløb, især pga. forståelsen for min situation som 50+ jobansøger, men også fordi sparringsforløbet giver mig den ekstra hjælp, der skal til for at jeg kan skille mig ud fra mængden af jobansøgere til de pågældende jobs. Dertil kommer præsentation af min kandidatprofil på FirmaPlus portalen og dermed muligheden for at nå ud til deres store netværk. Jeg kan varmt anbefale et sparringsforløb hos FirmaPlus.”

Læs mere om sparringsforløbet: https://firmaplus.dk/50-sparringsforloeb/

Hvad koster det, når en medarbejder fratræder?

FirmaPlus gennemførte projektet “55+ fastholdelse og udvikling” i samarbejde med Greve Kommune i efteråret 2012 med afslutning primo 2013. Efter forløbet valgte 34 % af deltagerne at blive 3 år længere på arbejdspladsen. Dette medførte en besparelse på 2.000.000 kr. for Greve Kommune.

Du kan også simulere, hvormange penge at din virksomheder kan sparre ved at fastholde både unge og 55+ ledere og medarbejdere.

Klik her: https://stig.clickfunnels.com/optin34030737

50+ i job efter 2 års ledighed

Det er nu lykkes at få en meget kompetent CEO/teknisk leder i job i en Fibernet virksomhed i Århus.

Vores kandidat bor i Aalborg, og vi mødtes på LinkedIn, sommeren 2017. Han har været til et utal af samtaler, og i den forløbne tid har vi sammen bygget et væld af forskellige CV’er. Hans største udfordring har været de 8 år i Fjernøsten og dét, at han ikke er uddannet ingeniør, selvom han har arbejdet for Rambøll gennem mange år i flere spændende projekter.

Men nu har vores kandidat indgået en projektlederkontrakt som selvstændig. Han skal hjælpe med at lede et meget teknisk projekt, hvor også hans menneskelige og personlige ledelseskompetencer kan komme i spil.

Ufatteligt, at så mange virksomheder, hvor han har været til samtale, har spildt både ressourcer og mandetimer på unødvendige forbehold og tvivl omkring hans tekniske kunnen og uddannelse. Ingeniører ansætter ingeniører, og garder ansætter garder – ja, det findes stadigt.

Held og lykke til begge parter.
Læs mere om 50+ sparringsforløb: https://firmaplus.dk/jobsoegende/

Tak til Politiken – mere viden om 50+’erens udfordringer!

En god artikel om virkeligheden som 50+’er; den beskriver hvor store udfordringer der er med at komme tilbage i et fast job, når man som 50+ opsiges efter mange år på arbejdsmarkedet.   Det er også vores erfaring hos FirmaPlus med mange 50+’ere. Her hjælper vi med at gøre deres CV og ansøgninger mere “salgbare” end det er nødvendigt for yngre jobsøgende, præcis som det fremgår af artiklen.

Oplever du tilsvarende udfordringer; så læs mere her: https://firmaplus.dk/jobsoegende/
Læs artiklen her: https://politiken.dk/indland

Er du 50+ jobskiftende eller jobsøgende?

Som du sikkert ved arbejder FirmaPlus med at hjælpe flere 50+’ere i job. Du har også mulighed for at få 10 gode tips til, hvordan du får dit næste job. Det eneste du skal gøre er at udfylde kontaktinformationer og så får du vores 10 gode tips. Du kan også bare vælge at kontakte FirmaPlus direkte – vi er her for at hjælpe dig!
Klik her: https://funnels.firmaplus.dk/home-page33436820

Vi ses og tak Team FirmaPlus

IGEN en dygtig 50+ i job – administration, økonomi og fødevaresikkerhed

Denne gang er det inde for administration, økonomi og fødevaresikkerhed. En dygtig kandidat og med stor erfaring på disse tre områder, er det lykkedes at finde rigtige arbejdsgiver for hende i lokal område. Det er en fornøjelse for vores partner Lonny Kokholm, som har gennemført et 50+ sparringsforløb med succes, og derved gøre en forskel for andre mennesker.
Se mere om 50+ jobsøgende på vores hjemmeside. https://firmaplus.dk/jobsoegende/

Så kontakt os for mere information på 26 78 28 45

IGEN en dygtig 50+ i job – Sagsbehandler i et ministerie

En dygtig 50+ har fået et nyt job som sagsbehandler i Udlændige- og Integrationsministeriet i København.
Hun skal arbejde med integration af udlændinge i Danmark og mange flere spændende opgaver.
Vores kandidat har skrevet 5 ansøgninger, været til to samtaler og er nu i job.

Til dette job modtog ministeriet et stort felt af  ansøgninger og vores kandidat var blandt de sidst 4 udvalgte og efter 1 samtale var hun ansat.
Vi ønsker begge parter held og lykke
Så kontakt os for mere information på 26 78 28 45

Se mere på 50+ Kandidatportalen https://firmaplus.dk/50-kandidatportal/

IGEN en dygtig 50+ i job – En CFO i job.

CFO ansat i et periode i en virksomhed i Søborg. Vi arbejder videre på at finde en fastansættelse til vores CFO som bor i Køge.
Se mere på 50+ Kandidatportalen https://firmaplus.dk/50-kandidatportal/

Er du 50+ og jobsøgende?

Som du sikkert ved arbejder FirmaPlus med at hjælpe flere 50+’ere i job. For at vi kan udvikle os og hjælpe endnu flere, har du her en mulighed for at fortælle os, hvad der er det vigtigste for dig, når du søger job. Du har også mulighed for at få 10 gode tips til, hvordan du får dit næste job. Det eneste du skal gøre er at svare på et par spørgsmål, udfylde kontaktinformationer og så får du vores 10 gode tips.
Du kan også bare vælge at kontakte FirmaPlus direkte – vi er her for at hjælpe dig!

IGEN en dygtig 50+ i job – Chefens højre hånd

En dygtig 50+ har fået et nyt job som adm. koordinator i en biotek start up virksomhed i Hørsholm.
Hun skal være chefens højre hånd og stå for GDPR, kommunikationsopgaver, administrere og skrive fondsansøgninger 1 – 2 dage om ugen. Planen er at hun skal have et eller flere ekstra job i området og på denne måde opbygge et fuldtidsjob med flere arbejdsgivere.

Det er en win win for begge parter.
Med hendes store erfaring sidst som selvstændig og mange år som kommunikationskonsulent for private virksomheder og brancheforeninger er hun nu startet sit nye job.
Vi ønsker begge parter held og lykke og ønsket om et godt samarbejde.

Vi skal bruge flere start up virksomheder i Hørsholm til lignende job.
Så kontakt os for mere information på 26 78 28 45

NYHED – Ny hjemmeside:

Vi arbejder på at gøre det endnu bedre for 50+ jobsøgende, virksomheder og jobcentre. Derfor har vi 50+’ere udarbejdet en ny hjemmeside, som har målet at målrette vores kommunikation over for de 3 hovedgrupper som beskæftiger sig med 50+’erne. Jobsøgende: Du kan se, hvordan vi kan hjælpe dig og gøre dig endnu skarpere – og hvordan vi kan hjælpe med at sælge dig til dit næste ønskejob. Du kan enten få økonomisk støtte fra dit jobcenter, eller vi kan finde betalingsmuligheder for at du kan gennemføre et 50+ sparringsforløb. Virksomhed: Vi kan samarbejde, således at du nemmere kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft.
Vi har altid 30 dygtige kandidater i 50+ Kandidatportalen, så spørg os og undgå tids- og pengespild på rekrutteringsforløbet. Når ældre medarbejdere skal fratræde, kan vi tilbyde et konkurrencedygtigt 50+ Outplacementforløb, som skaber gode ambassadører, og 50 % får job indenfor 3 – 6 måneder. Vores partnere er 50+ og kan straks sætte sig ind i deres situation. Jobcenter: Vi kan hjælpe jer med at få flere 50+’ere i job, vi kan være jeres 3. aktør og vi har fået mange i job i et samarbejde med jobcentre på Sjælland og Fyn. Vi er på vej til Jylland og vi kan hjælpe flere via Skype samtaler.

En dygtig 50+ sælger har fået et nyt job.

Med stor erfaring fra bla. bank og salg af indkøbsmugligheder og rabataftaler for bank og pengeinstitutter.
Han er nu startet hos Indkøbsnetværket som rådgiver og sælger freelance.
Her skal han opsøge virksomheder og større selskaber og tilbyde dem storkunderabat på indkøbsaftaler både for virksomheden og dens medarbejdere.
I Indkøbsnetværket er der ingen pensionsalder, så han kan arbejde lige så længe, at han passer sine kunder og han holder sig skarp.
Vi ønsker begge parter held og lykke og ønsket om et godt samarbejde.
Vi har faktisk brug for flere freelance sælgere, se opslaget her: https://firmaplus.dk/nye-50-stillinger/

NYHED: Adm. direktør/CFO/HR-Chef/Personalechef 

NYHED: Adm. direktør/CFO/HR-Chef/Personalechef Har du tænkt over, hvor meget tid og penge du bruger på at rekrutterer nye kandidater i din virksomhed?
Vil du gerne sparre tid og penge, så kan du starte med at se, om vi har nogle kandidater der passer til dine åbne stillinger.
For alle vores kandidater er der afholdt flere samtaler samt et 50+ sparringsforløb. Kandidaten er derfor helt skarp på, hvilken branche, virksomhedstype og jobfunktion denne ønsker. Derfor er kandidaten KLAR til en jobsamtale og kan som udgangspunkt starte på mandag.
Vi har mange forskellige 50+ kandidater:
* Topledelse: Teknisk direktør/ Projektchef/ Juridisk chef/
* Ledelse: 6 dygtige ledere
* CFO-økonomichef: 4 dygtige CFO og økonomichefer
* Controller: 3 dygtige økonomimedarbejdere
* Salgsledelse: 4 sælgere og salgsledere
* Byplanlægger: Projektleder og professor
* PA/chefsekretærer: 5 dygtig alsidige kandidater
* Markedsføring: 3 dygtige koordinatorer KBH/Fyn
* IT Ledelse: 1 super kompetent IT-Chef
* Specialister: 4 kandidater med andre kompetencer
* HR og FM: 2 dygtige og meget erfaren kandidater
* Ingeniør: Logistik
Så hold dig ikke tilbage for at få et møde og få mere viden om, hvordan du kan få flere kvalificerede medarbejdere.
Se mere: https://firmaplus.dk/50_kandidatportal/

Generationsledelse: Hvad med seniorerne?

I dag har Børsen og ING/TECH en fin artikel om, hvor vigtigt det er, at flere arbejdsgivere fastholder og ansætter seniorer eller 50+/60+’ere, som vi kalder dem i FirmaPlus.

 

Rasmus Hall Mortensen, adm. direktør i Geruda, og formand for Lederne i Østjylland skriver, hvor vigtigt det er at begynde at tænke mere i fastholdelse og ansættelse af de mange erfarne og kompetente 50+ og 60+’ere.

Men det er åbenbart mere sexet at ansætte de digitalt indfødte frem for de erfarne, som har været med til at udvikle hele digitaliseringen og de nyeste værktøjer.

 

Han beskriver også forskellene på de unge og de ældre og peger på, hvor stor værdi det ville have at sammensætte teams med unge og ældre, som arbejder aktivt sammen og deler viden i et mentorsamarbejde.

 

Det er også vores holdning, at teams bør sammensættes på denne måde. Det ville tilføre meget større værdi for nutidens arbejdsmarked. Vi oplever stadig, at rigtigt mange 50+’ere sorteres fra i ansættelsesprocessen, og at mange 55+’ere i job ikke får den anerkendelse, de fortjener. De visner og trækker sig tilbage.

Sådan kan det ikke fortsætte. Så kom med din mening på LinkedIn opslaget og lad os udbrede det gode budskab om 50+ og 60+’ernes rolle på arbejdsmarkedet.

Læs hele artiklen her:

TILLYKKE – 50+ COO/Projektleder/Ingeniør, har fået et nyt job:

Vi har igen gennemført et 50+ sparringsforløb med den pågældende jobsøgende, som i mange år har arbejdet selvstændigt med sit eget firma teknologi til vandpumper i større vandforsyninger.
Efter 7 måneder jobsøgning, mange ansøgninger, 10 samtaler har vi sammen gjort en forskel. Vi mødtes via netværk og vi indgik en aftale om et 50+ sparringsforløb.

Derefter startede vi på sparringsforløbet og vi fik bygget et nyt SUPER CV og jobansøgninger og samtaler om de bedste jobmuligheder.
Det er nu lykkedes at få et ønskejob som COO Projektchef på et projekt for en større ingeniør virksomhed i Lyngby. Igen en super glad 50+ér, der igen har fået sit ønskejob.

Se alle vores kandidater på 50+ Kandidatportalen, måske du også mangler en dygtig leder/medarbejder: 50+ Kandidatportall

50+ jobsøgende skolelærer, har fået et nyt job:

Vi har igen gennemført et 50+ sparringsforløb med den pågældende jobsøgende, som i mange år havde arbejdet som skolelærer. Hun er også uddannet kok og har arbejdet for kendte køkkener rundt i Storkøbenhavn. I det sidste 1/2 år, hvor hun har ledt efter det bedste lærerjob, har hun arbejdet som kok- og tjenervikar.

Vi mødtes via netværk, og jeg gav udtryk for, at jeg rigtig gerne ville hjælpe hende via ét 50+ sparringsforløb. Vi indgik en aftale om et 50+ sparringsforløb.

Derefter startede vi på sparringsforløbet. Jeg hjalp hende med et nyt CV og jobansøgninger og samtaler om de bedste jobmuligheder. Det er nu det lykkedes den pågældende selv at finde et fuldtidsjob som skolelærer i København. Hun er super glad og allerede faldet godt til i sit nye job.

Se alle vores kandidater på 50+ Kandidatportalen, måske du også mangler en dygtig leder/medarbejder: 50+ Kandidatportall

Igen en succeshistorie om en 50+ jobsøgende, som har fået et nyt job:

Vi har gennemført et 50+ sparringsforløb med den pågældende jobsøgende, som i mange år havde arbejdet som ”logistikchef”. Han er 52 år, og inden jeg mødte ham, havde han sendt godt 30 ansøgninger inkl. CV, men uden held.

Jeg mødte ham via LinkedIn, og jeg gav udtryk for, at jeg rigtig gerne ville hjælpe ham via ét 50+ sparringsforløb. Jeg foreslog derfor, at han skulle tage fat i jobcentret på Fyn, så de kunne hjælpe med den økonomiske side af sagen. Vi indgik en aftale om et 50+ sparringsforløb.

Derefter startede vi på sparringsforløbet. Forløbet blev primært gennemført på Skype, men vi havde også et møde på mit kontor i Holte.  Jeg hjalp ham med et nyt CV og jobansøgninger. Efterfølgende var jeg sparringspartner på flere af hans ansøgninger og under forberedelsen af hans kommende jobsamtaler. Det er nu det lykkedes den pågældende at få et fuldtidsjob som Key Account Manager i København. Med base i på Fyn og firmaadresse i København skal han stå for salget til ”logostikchefer” over hele Danmark. Han er super glad og allerede faldet godt til i sit nye job.

Se alle vores 50+ kandidater på portalen, måske du også mangler en dygtig leder/medarbejder: 50+ Kandidatportal

TILLYKKE

Så er det lykkedes igen at få en 50+ kandidat i job. Efter 3 møder, et opstrammet fokus på det rigtige job og et nyt CV, er det lykkedes for vores kandidat at få et 6 måneders projektlederjob i et byggeprojekt.
Så snart de 6 måneder er gået, følger vi i perioden naturligvis op på et fuldtidsjob eller et andet Interim/projektlederjob.

Se alle vores 50+ kandidater på portalen, måske du også mangler en dygtig leder/medarbejder: 50+ Kandidatportal

“Kvinder over 50 – Passé”

“Kvinder over 50 – Passé” Kvinder over 50+ bliver diskrimineret i Sverige – se Shervin Razani i TV4.

Svarene på undersøgelsen, hvor 6.500 kvinder er blevet spurgt om deres arbejdsliv viser, at kvinderne i Sverige bliver aldersdiskrimineret på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen viser også, hvad de søger og ikke søger af nye job, og at kvindernes løn falder i takt med alderen og særligt efter 50 år. Men den største udfordring for kvinderne er, at de ikke værdsætter deres kompetencer og sig selv.

Derfor tager de ofte et dårligere job end de havde før med en lavere månedsløn til følge.  Mange bliver også for længe i det samme job pga. tryghed i hverdagen. Når de søger nyt job, er mange derfor passeret de 50 år, og de mangler stadig selvværd og tillid til at kunne starte et nyt job.

Undersøgelsen viser også, at blandt 50 – 60-årige kvinder er det 78 %, som søger nyt job, men at de har svært ved at få et nyt job. Mange virksomheder vælger de unge i stedet for de erfarne kvinder.

Løsningen er, at virksomheder og rekrutteringsfirmaer bliver bevidst om problemet og derfor vælger at ansætte flere 50+’ere for at skabe ligevægt mellem unge og ældre.

Se klippet her: 

God sommer.

Mere 50+ debat og nu endelig også på TV

“Jeg er blevet for gammel og jeg har det sort på hvidt.”
Sådan skrev Line Baun Danielsen på sin blog. Line er kun 57 år og har taget problemstilling op på sin blog og på LinkedIn. Det har givet hende en masse opmærksomhed, og i hun kom også med i Aftenshowet DR – TV den 9. juli 2019.

Se hendes indlæg, hvor Line taler om både lønsikring, sundhedsforsikring og aldersdiskriminering af huslån osv. Endelig taler hun også om aldersdiskriminering på arbejdsmarkedet.

Line går gerne foran for 50+ aldersgruppens vegne, ligesom vi gør i FirmaPlus, hvor vi arbejder flere partnere med at få flere 50+’ere tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs mere her på hjemmesiden.

Se klippet her: 

God sommer.

FirmaPlus gav mig nye facetter af min selvindsigt

“Jeg har været meget glad for forløbet med FirmaPlus. Selv om jeg havde arbejdet med mit CV, så var jeg fastlåst i en bestemt måde at beskrive mig selv og min kompetencer på. Og jeg kom ikke i job. Den metode, som FirmaPlus bruger, er kreativ og gav mig pludselig nogle nye facetter af min selvindsigt. Jeg mødtes med Hans til et indledende møde, og der var god kemi med det samme. Man føler sig tryg og man oplever, at der er både vilje og empati – begge dele er vigtigt for at hjælpe én videre. Jeg kom i job som økonomikonsulent som 62-årig med hjælp fra FirmaPlus. Jeg tror, der er et betydeligt problem i forhold til at blive frasorteret på grund af alder – og det er jo skørt, når lederne og politikerne siger, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.”

“Jeg er glad for, at min faglige organisation finansierede mit sparringsforløb.”

Jørgen K. Andersen Økonomikonsulent DAB

Leder: Gør op med tabuerne om de erfarne medarbejdere  

 

”Fastholdelse af 55+’ere på arbejdspladsen giver rigtig god mening – både for arbejdsgiverne og medarbejderne, som typisk ikke har noget ønske om at gå tidligt på pension”

Det mener Per Jensen økonomichef i det nye Pihl & Søn, der har rigtig god erfaring med og kendskab til aldersgruppens behov. Som økonomidirektør i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen var han ansvarlig for, at firmaet bl.a. modtog “Seniorpraksis Prisen” som tidligere blev uddelt af Arbejdsmiljøministeriet og Dansk Industri. Prisen fik de bl.a. på grund af de gode initiativer, som Enemærke & Petersen havde gjort for at fastholde typisk håndværkere i jobbet, som var 55+ år.

Få hensyn er nok

“Der findes mange fordomme om seniorerne/ 55+’erne, herunder at de gerne vil hurtigt på pension f.eks. på grund af nedslidning efter mange års hårdt fysisk arbejde. Men faktisk viste vores undersøgelser af de ældre medarbejdere, at de generelt ikke var interesserede i at trække sig fra arbejdsmarkedet og ej heller at have skånejob. De ville gerne på byggepladsen, men der var nogle få hensyn som de ønskede, herunder ikke at kravle rundt på stilladserne og at arbejde lidt mindre. Det fik vi indarbejdet i vores seniorpolitik og vi kunne dermed fastholde mange kolleger, som måske andre steder ville være stoppet,” fortæller Per Jensen – Økonomichef i det nye Pihl & Søn