“Kvinder over 50 – Passé”

“Kvinder over 50 – Passé” Kvinder over 50+ bliver diskrimineret i Sverige – se Shervin Razani i TV4.

Svarene på undersøgelsen, hvor 6.500 kvinder er blevet spurgt om deres arbejdsliv viser, at kvinderne i Sverige bliver aldersdiskrimineret på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen viser også, hvad de søger og ikke søger af nye job, og at kvindernes løn falder i takt med alderen og særligt efter 50 år. Men den største udfordring for kvinderne er, at de ikke værdsætter deres kompetencer og sig selv.

Derfor tager de ofte et dårligere job end de havde før med en lavere månedsløn til følge.  Mange bliver også for længe i det samme job pga. tryghed i hverdagen. Når de søger nyt job, er mange derfor passeret de 50 år, og de mangler stadig selvværd og tillid til at kunne starte et nyt job.

Undersøgelsen viser også, at blandt 50 – 60-årige kvinder er det 78 %, som søger nyt job, men at de har svært ved at få et nyt job. Mange virksomheder vælger de unge i stedet for de erfarne kvinder.

Løsningen er, at virksomheder og rekrutteringsfirmaer bliver bevidst om problemet og derfor vælger at ansætte flere 50+’ere for at skabe ligevægt mellem unge og ældre.

Se klippet her: 

God sommer.

Mere 50+ debat og nu endelig også på TV

“Jeg er blevet for gammel og jeg har det sort på hvidt.”
Sådan skrev Line Baun Danielsen på sin blog. Line er kun 57 år og har taget problemstilling op på sin blog og på LinkedIn. Det har givet hende en masse opmærksomhed, og i hun kom også med i Aftenshowet DR – TV den 9. juli 2019.

Se hendes indlæg, hvor Line taler om både lønsikring, sundhedsforsikring og aldersdiskriminering af huslån osv. Endelig taler hun også om aldersdiskriminering på arbejdsmarkedet.

Line går gerne foran for 50+ aldersgruppens vegne, ligesom vi gør i FirmaPlus, hvor vi arbejder flere partnere med at få flere 50+’ere tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs mere her på hjemmesiden.

Se klippet her: 

God sommer.

FirmaPlus gav mig nye facetter af min selvindsigt

“Jeg har været meget glad for forløbet med FirmaPlus. Selv om jeg havde arbejdet med mit CV, så var jeg fastlåst i en bestemt måde at beskrive mig selv og min kompetencer på. Og jeg kom ikke i job. Den metode, som FirmaPlus bruger, er kreativ og gav mig pludselig nogle nye facetter af min selvindsigt. Jeg mødtes med Hans til et indledende møde, og der var god kemi med det samme. Man føler sig tryg og man oplever, at der er både vilje og empati – begge dele er vigtigt for at hjælpe én videre. Jeg kom i job som økonomikonsulent som 62-årig med hjælp fra FirmaPlus. Jeg tror, der er et betydeligt problem i forhold til at blive frasorteret på grund af alder – og det er jo skørt, når lederne og politikerne siger, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.”

“Jeg er glad for, at min faglige organisation finansierede mit sparringsforløb.”

Jørgen K. Andersen Økonomikonsulent DAB

Leder: Gør op med tabuerne om de erfarne medarbejdere  

 

”Fastholdelse af 55+’ere på arbejdspladsen giver rigtig god mening – både for arbejdsgiverne og medarbejderne, som typisk ikke har noget ønske om at gå tidligt på pension”

Det mener Per Jensen økonomichef i det nye Pihl & Søn, der har rigtig god erfaring med og kendskab til aldersgruppens behov. Som økonomidirektør i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen var han ansvarlig for, at firmaet bl.a. modtog “Seniorpraksis Prisen” som tidligere blev uddelt af Arbejdsmiljøministeriet og Dansk Industri. Prisen fik de bl.a. på grund af de gode initiativer, som Enemærke & Petersen havde gjort for at fastholde typisk håndværkere i jobbet, som var 55+ år.

Få hensyn er nok

“Der findes mange fordomme om seniorerne/ 55+’erne, herunder at de gerne vil hurtigt på pension f.eks. på grund af nedslidning efter mange års hårdt fysisk arbejde. Men faktisk viste vores undersøgelser af de ældre medarbejdere, at de generelt ikke var interesserede i at trække sig fra arbejdsmarkedet og ej heller at have skånejob. De ville gerne på byggepladsen, men der var nogle få hensyn som de ønskede, herunder ikke at kravle rundt på stilladserne og at arbejde lidt mindre. Det fik vi indarbejdet i vores seniorpolitik og vi kunne dermed fastholde mange kolleger, som måske andre steder ville være stoppet,” fortæller Per Jensen – Økonomichef i det nye Pihl & Søn