Foredragsholdere og undervisning

Den bedste kombination i sammensætning af foredrag på 50+ Inspirationsseminar, seniorseminar og 50+Projekter opnås ved forskellige 50+ foredrag og inspiration.

Fyraftensmøder er i følge vores erfaring en kombination af faglige, psykologiske, fysiske og underholdende indlæg, hvilket projektets aktiviteter og metode bærer præg af.
Vi stiller gerne med foredragsholdere, og vi kan arrangere kurset eller seminaret fra A-Z; med forplejning, kursuscenter eller hotel i dit nærområde.

Den bedste kombination i sammensætning af foredrag på 55+ Inspirationsseminar, seniorseminar og 55+Projekter opnås ved forskellige 50+ foredrag og inspiration.

Foredragene kan også gennemføres på Teams, Zoom, Skype Business og Skype. Foredragene kan sammensættes med flere forskellige foredragsholdere.

Den bedste kombination i sammensætning af foredrag på 55+ Inspirationsseminar, seniorseminar og 55+Projekter opnås ved forskellige 50+ foredrag og inspiration.

Hans skåret 3
Fyraftensmøder er i følge vores erfaring en kombination af faglige, psykologiske, fysiske og underholdende indlæg, hvilket projektets aktiviteter og metode bærer præg af.


Bliv klogere på 50+ og på livet – og få en blødere overgang til senlivet! Her er nogle forslag:

‘Hvad er status på 50+ på arbejdsmarkedet!’

‘Hvad er status på 50+ og 60+ på arbejdsmarkedet!’

I disse år ser vi resultatet af de store årgange efter anden verdenskrig – nemlig mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er allerede nu en kæmpe udfordring flere steder i landet og i flere forskellige brancher. Hvad betyder det for 50+ og 60+’erne på arbejdsmarkedet og deres arbejdspladser i lokalområdet?

Der er stadig flere 60+’ere, som gerne vil blive på arbejdsmarkedet. Dem er det vigtigt at gøre en indsats for at fastholde ved at sammensætte jobindholdet, så det giver mening for både de ansatte og arbejdsgiverne.

Jeg deler gerne min viden om dette, og hvad der sker, når en dygtig 50+medarbejder opsiges i job efter mange år i samme virksomhed. Hvilke udfordringer, der er i at finde en ny arbejdsgiver i en verden med aldersdiskrimination for jobsøgende på 50+ og 60+.
Vores erfaring er opbygget gennem flere år med projekter med fastholdelse og udvikling af seniorer, og i de sidste 2 år har vi fået over 300 jobsøgende 50+’ere i job i hele landet.

Jeg tilbyder også at deltage i en paneldebat med andre foredragsholdere, hvor alle kan stille spørgsmål om udfordringerne.

Tid: 60 min.

Hans Ussing - Foredragsholder og grundlægger af FirmaPlus

‘Skal jeg gå – eller blive?’

Da jeg for nogle år siden skulle holde mit første oplæg om 55+, havde jeg en forestilling om, at jeg havde tænkt alle de tanker, der kunne tænkes om det tema, der handler om overgangen fra at stå op om morgenen og gå på arbejde, til at stå op om morgenen – eller om formiddagen – og så gøre noget andet end at gå på arbejde.
Det havde jeg ikke – altså tænkt alle tanker om 55+. Det fandt jeg ud af, da jeg begyndte, at forberede mig og lige ville dykke lidt ned i, hvad andre havde tænkt, erfaret og undersøgt. Og jeg skal love for, at der blev ved at dukke nyt op. Spændende nyt. Nyt jeg ikke vidste noget om og nyt jeg ikke havde tænkt over. Både om det, der kan være trist og træls, men også meget om det modsatte.
Det har kvalificeret mit beslutningsgrundlag om det med at gå eller blive. Så jeg bliver – ind til videre.
Hvad gør du?

Tid: 90 – 120 min.

Kurt Rasmussen - Psykoterapeut, underviser og foredragsholder

‘Opdater din hjernes harddisk’

Hjernens harddisk styres af det overskud, du oplever at have til rådighed i nuet. Kom og hør, hvordan dit overskud påvirker dine relationer og måden, du tolker verden på. Caroline Heerup fra O Sense vil gennem sine egne og tilhørernes hverdagshistorier give os eksempler på, hvordan man ved at registrere sit overskud, kan ændre alt. Fortællingerne giver dig fif til at opdatere din hjernes harddisk eller slukke for den, når du oplever behov for det. Dette er en evne, vi alle kan tilegne os.

Tid: 120 min.

Bogen: ‘O Sense Vejen til overskud’

Caroline Heerup - Foredragsholder og stifter af O Sense

‘Giv 55+livet et serviceeftersyn’

Publikum skal først og fremmest have en rigtig sjov aften, når jeg er på besøg” siger den kendte foredragsholder. Humor skal jo være så sundt, så jeg har en masse sjove og tankevækkende historier med, Foredragsholderen inspirerer 55+ til at give livet et serviceeftersyn. Det er aldrig for sent at udleve sine drømme. Peter Quortrup Geisler, læge og journalist.

Tid: 60 minutter

Peter Qvortrup Geisler Læge og journalist, DR

‘Få et fortsat bæredygtigt arbejdsliv’

Hvordan kan man sikre sig et fortsat godt arbejdsliv, selvom helbredet ikke kan følge helt så meget med, som normen foreskriver? Hvad skal der til? Hvad er muligt? Og hvor går grænsen for, hvad en arbejdsplads kan og skal kunne rumme i det moderne danske arbejdsmarked?
Med udgangspunkt i arbejdslivsforskningen og min egen historie om at være på kanten af arbejdsmarkedet, giver jeg en rundtur i de frustrationer, forhindringer og muligheder der er for stadig at få lov til at arbejde, selvom man ikke passer ind i de normale strukturer.

Tid: 45 minutter

Bettina Prühs, organisationskonsulent og ekspert i arbejdsliv.

‘PLUS+ALDEREN – Vi bliver jo bare ved!’

Vi arbejder længere, spiser sundere og lever generelt mere aktivt, end vores forældre gjorde. Nok er vi temmelig voksne, men vi føler os bestemt ikke gamle.  Husker vi selv det? Og hvad med arbejdsmarkedet og vores omgivelser?

Tid:  75 min.

Bogen: ‘PLUS+ALDEREN – Vi bliver jo bare ved!’

Monica Krog-Meyer - Journalist og foredragsholder

‘Uden mad og drikke duer helten ikke’

Vi indtager ca. 1 ton mad og drikke om året, hver især, så de fleste kan forstå, at det ikke er ligegyldigt, hvad vi spiser og drikker. Hvordan kan du få et bedre liv med små ændringer på din tallerken.

Tid: 60 min

Jonna Sylow - Klinisk diætist og foredragsholder.

‘Hvordan får du et bedre liv som 50+?’

Hun er selvstændig stresscoach, hotelejer og foredragsholder. Han er sundhedspolitiker, hotelejer og foredragsholder. – Og vi har rundet de 70 år!

Hvad stiller vi op, når livet slår knuder og går i stå pga sygdom, fyring, pensionering, konkurs, skilsmisse, dødsfald – you name it -?
Ud fra egne livserfaringer og de 5 V-er: Viden; – Værktøjer; – Vilje; – Vovemod; – Venner og familie – forærer vi en række værktøjer og motivationsfaktorer til at komme op på hesten igen og genfinde vor vigtigste energikilde, livsglæden, til at gøre resten af livet til en fest!

Tag livet – eller tab det!

Tid: 2 gange 45 min.

Svenning og Britta Ravn - Livsnydere

‘Hvordan kan du ændre vaner og mål som 50+’er 

Hvad er forskellen på at være forandringsparat, forandringsvillig og forandringskabende? Vaner og vigtigheder i at tænke nyt kommer på dagsordenen på en en måde, der får alle med. Et sjovt og seriøst foredrag om, hvordan du skal skifte vaner og få mere arbejdsglæde og bedre forberedelse til fremtiden.

Tid: 60 – 90 min.

Bøgerne: ‘Bøj fisken mens den er varm’ og Bryd vanen og nå dine mål’

Torben Wiese - Underviser, foredragsholder og forfatter

‘Fremtidens arbejdsmarked og fremtidens 55+’ere.’


På fremtidens arbejdsmarked er det i virksomheden og organisationen afgørende at forstå dels at alting har en tid og at der kommer en ny tid, hvor der er andre udfordringer og muligheder, som skal gribes. Vi ved f.eks. at arbejdstyrkens størrelse reduceres på grund af befolkningens alderssammensætning og oplever allerede på nogle f.eks. de erhvervsfaglige og sundhedsfaglige områder mangel på arbejdskraft. Så tiden med masser af dygtig kompetent arbejdskraft og arbejdsgivere, som kan vælge og vrage mellem mange dygtige kandidater er ved at rinde ud på en lang række områder. Derfor skal vi selv til at forstå, at vi som seniorer i fremtiden, har selv andre muligheder, kræfter og kompetencer, som kan være med til at udvikle virksomhed og organisation til at tackle fremtidens udfordringer.

Tid: 60 – 120 min.

Marianne Levinsen - Forskningschef, Cand.scient.pol. og foredragsholder

‘Hvad gør man, når man ikke er på scenen?’

Succes lige nu og hvad så i morgen?! Min historie og Linie 3′s – hvad skabte Danmarks største entertainer-succes nogensinde. Arbejdsglæde – brainstorm – anerkendende kommunikation – MOD! mod til mere, mod til at se sig selv i øjnene. Vi kan drage paralleller fra scenelivet til en almindelige hverdag.  Efter et langt liv på arbejdsmarkedet til et andet liv, hvor andre værdier kommer i spil.

Tid: 60 – 90 min.

Anders Bircow - Entertainer, skuespiller, coach og foredragsholder

‘Fysisk Form – betydning for kroppens aldring’

Et foredrag om nyere forskning indenfor træning og kroppens aldring. Træning har stor betydning for forebyggelse af forskel- lige sygdomme samt aldersrelaterede ’skavanker’. Hør hvordan træningen nemt kan benyttes i den almindelige hverdag.

Tid: 60 min.

Grethe Birkekær - Lektor i fysioterapi – underviser og foredragsholder.

‘Uden ordentlig mad og drikke dur helten ikke!’

Vi indtager ca. 1 ton mad og drikke om året, hver især, så de fleste kan forstå, at det ikke er ligegyldigt, hvad vi spiser og drikker. Hvordan kan du få et bedre liv med små ændringer på din tallerken.

Tid: 60 min.

Lise Faurschou Hastrup - Kostvejleder, foredragsholder, underviser og økologisk omlægnings-konsulent.

‘Kontant afregning – Hvordan forstår jeg min pensionsordning?’

Hvordan forstår jeg min pensionsordning, og hvordan kan den bruges i mit 55+ liv. Gennemgang af pensionsordningens muligheder og sammensætningen.

Tid: 45 min.

PFA, Pension - Pension-Danmark - Pensam -Lærernes Pensionskasse

‘Muligheder og faldgruber – Arv og testamente’.

En gennemgang af muligheder og faldgruber. Hvem arver hvem? og hvornår? Her kan du/I få tilført mere viden.

Efter seminaret kan du også få lokal rådgivning og service.

Tid: 60 min.

Advodan – Den lokale advokat.

‘Bliv stærkere med alderen, fysisk og psykisk’

Vi har meget mere energi og styrke i os end vi overhoved kan forstille os. Vi skal bare give os selv de rette livsbetingelser. Hvad der er normalt, er bestemt ikke altid det, der er den store sandhed. “Man kan altid få det bedre og det er aldrig for sent”. Jeg vil med stor glæde motivere deltagerne til at øge deres energiniveau, mindske smerte og ubehag, få en bedre søvn samt løfte humør og livsglæde. Du får lette kost råd og små fif til en basisk livsstil, samt enkle vitaliserende øvelser. Foredragsholder for krop sind og kost.

Tid: 60 min. eller 120 min.

Bettinna Laxholm Delfs - Foredragsholder i Living Academy

‘Hvordan forstår jeg min tjenestemandspension?’

Hvordan forstår jeg min tjenestemandspensionsordning, og hvordan kan oplysningerne bruges i mit 55+liv. Gennemgang af tjenestemandspensionens muligheder og sammensætning også i forhold til efterløn og andre pensionsordninger. Foredraget sammensættes med kommunens egen ekspert på Tjenestemandspensionen.

Tid: 60 min.

Hans Ussing - Foredragsholder og stifter af FirmaPlus

‘Netværk dig til dit drømmejob’

Nyt job via relationer

Tid: 1½ time 

Strategisk networking: Nyt job via relationer

Vidste du, at mere end 80 % af alle jobs aldrig bliver slået op men besat via relationer og netværk? Derfor er det vigtigt at være god til at arbejde med relationer og netværk, når du vil videre i dit arbejdsliv. Netværk handler ikke om antal af kontakter på LinkedIn men om at have en kreds af mennesker, der kan og vil hjælpe dig videre. Men – hvordan kommer du i gang?

Søren Mortensen
Sørens to store interesser er mennesker og relationer. Det kombinerede han i 2005 og begyndte at uddanne, træne og inspirere erhvervsfolk omkring salg via relationer og netværk. Søren har en passion for at hjælpe andre til at få det optimale udbytte af arbejdet med relationer og netværk.

‘Kompetenceudvikling er også for 50+’

Sådan kan du som virksomhed være aktiv i fastholdelse og udvikling

Tid: 1½ time 

Har du en udviklingsplan for dine 50+ medarbejdere?

• Hvordan hænger kompetenceudvikling sammen med motivation og fastholdelse?
• Sådan bruger I aktivt kompetencefondene (som I betaler til hver måned)
• MUS- og videreudviklingssamtaler – ikke kun for dem på 38!

De fleste 50+ medarbejdere ser sig selv som et aktiv for virksomheden mange år frem, men nogle arbejdspladser betragter 55+’eren som ‘en der er på vej på efterløn’. Intet kunne være mere forkert: Du har masser af ressourcer og potentiale i disse kolleger – du skal bare få øje på det!

Nøgleordet er fleksibilitet!

Det holder Torben et levende, inspirerende, inddragende – og lidt drillende – oplæg om. Det er ikke kedeligt.

Torben Pihler
Torben har arbejdet med organisationsudvikling i det meste af sit arbejdsliv, hvor han har skabt solide og holdbare resultater for en række organisationer – lokale håndværksvirksomheder, uddannelsesinstitutioner og globale brands.
I roller som uddannelseskonsulent, underviser, mentor og kompetenceudviklingschef har Torben stået i spidsen for udviklingsforløb, der har gjort en positiv forskel for organisationerne – og for menneskerne i dem!